Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw kookboek geschreven, Met Mes en Stokjes. En laat daar nou toevallig een gerecht in staan waarbij deze heel goed past.
Hun schelpjes à la Sea Salt Saloon combineert namelijk geweldig met het elegante, licht-romige en gulle van dit Zuid-Franse wit.
scheut zonnebloemolie
500 g vongole of kokkels, schoongespoeld
100 ml pernod of pastis
20 g boter
100 ml slagroom, ongeklopt
1 Spaanse peper, in dunne ringetjes gesneden
zeezout
stokbrood of ciabatta
1 wortel, grofgesneden
1⁄2 ui, grofgesneden
1⁄2 prei, grofgesneden
1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
1⁄4 venkel, grofgesneden
3 tenen knoflook
1⁄2 Spaanse peper, grofgesneden
4 el dragon, grofgesneden
4 el dille, grofgesneden
4 el bladselderij, grofgesneden
4 el platte peterselie, grofgesneden
4 el kervel, grofgesneden
keukenmachine
Maal alle ingrediënten voor de kruidenpasta fijn in de keukenmachine. Schep de pasta in een kom.
Verwarm de zonnebloemolie in een pan en voeg de schelpjes toe, hussel goed om. Schenk de pernod of pastis erbij en laat alles 5 minuten op het vuur staan totdat de schelpjes opengaan. Voeg de boter, 2 eetlepels van de kruidenpasta, de slagroom en het pepertje toe en laat nog eens 2 minuten pruttelen totdat de saus iets dikker is. Breng op smaak met wat zeezout.
Schep de schelpjes en de saus in een schaal en serveer het brood erbij.
Meer informatie over Montaignan:
website - instagram - facebook - linkedin