Voor 3 personen
4 portobello's, in 4-en
250 g champignons, doormidden
3 bospeen, gesneden
1 rode ui, in blokjes
1 tl komijnpoeder
1/4 tl pimentpoeder
3 el zonnebloem olie
200 ml rode wijn
1 el sojasaus
1 el esdoornsiroop
3 el tomatenpuree
500 ml groentebouillon
2 blaadjes laurier
1 el allesbinder
3 takjes platte peterselie, gesneden
grofgemalen peper
1. Meng paddenstoelen, wortel, ui, komijn, piment, zonnebloemolie en zout en peper en schuif alles in een stoofpan een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.
2. Zet de stoofpan uit de oven op het vuur, blus de groentes af met wijn, breng aan de kook en laat 5 minuten indampen.
3. Voeg sojasaus, esdoornsiroop, tomatenpuree, groentebouillon en laurier toe, breng opnieuw aan de kook en laat een kwartier garen/indampen.
4. Bindt de bourguignon met wat allesbinder en laat nog even koken en indikken.
5. Meng met peterselie en breng op smaak met peper.
LET OP MET ZOUT
De boel komt zonder zout ook al behoorlijk op smaak.