Wie had dat ooit gedacht. Nederlandse wijn. En zoals Janssen en Janssens zouden zeggen, ik zou zelfs meer zeggen, wie had dit ooit gedacht: Nederlandse wijn zomaar in het supermarktwijnschap.
Op de grens van Gelderland, Limburg en Duitsland vind je het Groesbeekse Colonjes: de grootste biologische producent van Nederland. Er wordt al 20 jaar wijn gemaakt.
En dat doen ze beter en beter. Ook van druiven die – vaak in het ook zo Noordelijke wijnland Duitsland – zijn gekruist, ontwikkeld, om bestand te zijn tegen kou, regen, schimmels, maar niet direct om hun verfijnde smaken.
Hier laten ze ons proeven dat je ook van zulke weerbestendige kruisingen fijne wijn kan maken. Regent en cabernet cortis, druiven bestand tegen het Hollandse klimaat en schimmelziektes zoals meeldauw geven hier wijn die niet weerbaar smaakt, maar plezier geeft.
Het duo presenteert zich lichtvoetig met dansende, zwierende zuren De term soepel is een understatement. De tannines zijn zachter dan zacht. Prikkelend met rode kersen, hero cassis en blauwe bessen.
Gemaakt met respect voor de natuur, met hulp van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en met een verstandelijke beperking.