Tenute Rossetti

Linda 2020
Geproefd op 27 april 2023

Bolgheri in Toscane. Helemaal in the picture, vooral nadat de familie Antinori hier wereld veroverend rood wenste te gaan maken met ook andere druiven dan die eeuwige Italiaanse. Aldus zagen de Super-Tuscans het licht. Blends waarin sangiovese veelal nog wel een rol kreeg toebedeeld maar gezelschap moest dulden van cabernet sauvignon en merlot, soms ook cabernet franc, en af en toe zelfs syrah. 

Hier hebben we te maken met Linda. Aangenaam kennis te maken. Met spannend, donker fruit. Met zacht-zoete schakeringen van rijpe tomaat, schaduwpartijen afgewisseld met felle opklaringen, aardlagen van droog naar vochtig, diepgang, complexiteit en onverwachte, doch plezierige verrassingen. Plus - hoe opvallend ondanks de inzet van het duo internationale druiven - toch van die karakteristiek Italiaanse zuren.

wine-score-star
Rood
- Bolgheri - Italië
Te koop bij Prijs
Vinify € 32.50
wine-score-star
Rood
- Bolgheri - Italië
Te koop bij Prijs
Vinify € 32.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.