FIO

Rätzelhaft Riesling 2019
Geproefd op 31 maart 2023

Samenwerking van Philipp Kettern, wijnmaker uit de Mosel, en Dirk Niepoort, portproducent met Nederlandse roots. Wat doet die Dirk nou opeens in de Mosel? Op zich nog niet eens zo gek, want of je nou in de Douro staat of in de Mosel: je hebt een schieffer (leistenen) ondergrond en er is sprake van steillage. Terrassenwijngaarden met een ongelofelijk hellingspercentage. 

Samen zijn ze goed voor de Rätzelhaft Riesling. Raadselachtig vanwege een aangename imperfectie, zonder onzuiver te zijn. Mijn interesse is opgewekt. Doet me denken aan een regisseur uit mijn reclameverleden, die voor zijn tv-commercials altijd op zoek was naar acteurs met een aangename imperfectie. "Die blijven langer hangen", zei hij daarover. 

Dat is ook precies wat hier gebeurt met deze wijn. Hij blijft lang hangen. Niet vanwege het grapefruitsap, de geschilde appels of de peren. Hij heeft mineraliteit met hoesttabletjes en zwart-wit poeder, finesse en inderdaad iets raadselachtigs. Vergeet je niet snel. 

wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: FIO riesling >
11,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 14.00
wine-score-star
Wit
- Mosel - Duitsland
Producent: FIO
riesling >
11,5%
droog
Sterwijn
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 14.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.