Peak Valley

Shiraz 2022
Geproefd op 5 januari 2024

Met de nodige argwaan geopend. En vervolgens nog argwanender in de mond genomen. Een hoop – een hele hoop – leed in de categorie onder en net boven de drie euro namelijk. Het laatste uit het putje. Het waswater van de druivenplukkers. Een vergiste vergissing.

Maar ja, we proeven nu eenmaal alles. Ook als het levensbedreigend kan zijn. Ja lieve mensen, we doen het allemaal voor u. Namens De Grote Hamersma leggen we onze hele lever in de waagschaal.

Kortom, slokje genomen, al half boven de spuugemmer hangend. Nog eentje: niet omdat we dat engeltje over ons tong hadden fietsen en het nu weleens wilden zien, spartelend in het schuim, maar omdat we onze smaakpapillen niet geloofden.

Drinkbaar. Doorslikbaar. Genietbaar. Vooruit, het is niet ‘halleluja prijs de heer’ maar het is gezond, er is gezond, het fruit is rijp, er zijn donkere vruchten, echte tannines, geen gesmijt met suikers om de boel te maskeren en zelfs bij een derde slok bleek dat we ons nog steeds niet vergist hadden.

Eerlijke bulk, in grote container zonder fles hiernaartoe gekomen, gebotteld ergens in Duitsland. Onzin natuurlijk om dan premium wine of Australia op het etiket te drukken, maar daar past prima het prijskaartje overheen: dat is veel overtuigender.

wine-score-star
Rood
- South Eastern Australia - Australië
Producent: Peak Valley shiraz >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Jumbo 3.79/stuk, nu drie voor 9.00
wine-score-star
Rood
- South Eastern Australia - Australië
Producent: Peak Valley
shiraz >
13,5%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Jumbo 3.79/stuk, nu drie voor 9.00
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.