Barolo. De grootste Italiaanse rode. En dan eentje van een markies met dezelfde naam. Precies gemaakt. Noblesse oblige. De geur van een boeket verse rozen langs de kant van een net geteerd weggetje. Dat onvergetelijke donkere fruit. Die perfecte zuren. De verfijnde bitters. Erg goede barolo, die al jaren hoge ogen gooit bij onze Italiaanse collega’s van de Gambero Rosso.
Is gemaakt om – voor een barolo – jong gedronken te worden, door de wijn op te voeden in kleinere vaten. Is daarom al klaar om verslonden te worden. Nu was 2017 sowieso een jaar dat daarom vraagt. Nooit werd er eerder geoogst dan toen. Charmante uitvoeringen zijn het resultaat.
Bramen en cassis light in bittere chocola. Paarse viooltjes. Kopjes gevende raskatjesdrop. Vanillefluistering. In de schaduw gerijpte kruiden. Zuuravontuur. Beschaafde bitters, die de status van nebbiolo als zijnde hofleverancier van deze koning der wijnen onderstrepen.