Iacob

Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra 2018
Geproefd op 31 maart 2023

Roemeens rood in de lift. Scoorde voor oogstjaar 2015 al een 8.5, werd in 2016 getypeerd als 'fijnzinniger, met fijnere zuren'. En presteert met oogstjaar 2018 opnieuw beter, getuige de score van 9- Sterwijn. De Ster verdient hij niet alleen vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook omdat hij Roemeense vooroordelen wegneemt. Pionieren met een voorbeeldfunctie dus.

Blijft overeind staan dat Iacob een samenwerking is van de lokale held feteasca neagra, met de internationale superster cabernet sauvignon. En die vullen elkaar leuk aan. Aanstekelijke combinatie met kirsch. Heeft iets lekker zoetigs, vrij hoog in het alcohol (14,5%) en sappige fruitigheid. We noteren kersen, bramen en cassis. Doordrinkbaar, levendig en fris. Oriëntaalse specerijen. Kruidig, pittig, peperig en met bonkende tannines. Goede plezierwijn.

wine-score-star
Rood
- Dealu Mare - Roemenië
Producent: Iacob cabernet sauvignon >feteasca neagra >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 13.50
wine-score-star
Rood
- Dealu Mare - Roemenië
Producent: Iacob
cabernet sauvignon >feteasca neagra >
14,5%
vol
Sterwijn
Te koop bij Prijs
AndereWijn € 13.50
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.