Benguela Cove

Cuvée 58
Geproefd op 25 oktober 2023

Menig liefhebber krijgt er een sik van. Is teleurgesteld afgetaaid, heeft boos geroepen nooit meer terug te komen. Want op het aanbod 'een glaasje champagne?' kreeg de liefhebber een onbestemde prikwijn geschonken.

Voor velen is het éen pot nat. Champagne is prikwijn, dus prikwijn is champagne. Terwijl prikwijn alleen champagne mag heten als hij in het Champagnegebied is gemaakt volgens champagnemethodes van champagnedruiven uit champagnewijngaarden.

Toch kun je de wijnliefhebber ook blij maken. Door mousserende wijn te schenken die met zorg en aandacht is gemaakt op de champagnemanier - maar dan niet in Champagne. Bestaan keurige, strenge plaatselijke regels voor.

Proef maar deze Zuid-Afrikaanse mooi droge mousserende wijn gemaakt op champagnewijze. En vraag de liefhebbers of zij ook een glaasje Méthode Cap Classique willen. Worden ze blij van.

wine-score-star
Wit Mousserend
- Walker Bay - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 14.95
wine-score-star
Wit Mousserend
- Walker Bay - Zuid-Afrika
Te koop bij Prijs
De Monnik Dranken € 14.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.