19 Crimes

Red Wine 2022
Geproefd op 18 november 2023

De titel van deze Red Wine: 19 Crimes. Inderdaad, dat is een bijzondere naam voor een wijn. Verwijst naar de 19 misdaden waarvoor je in de achttiende eeuw in Engeland een zware straf kreeg, namelijk deportatie naar Australië.

Bij die misdaden moet je niet aan zware overtredingen denken. Het stelen van een appel of een vuurtje stoken was al genoeg om op de boot gezet te worden. Slechts weinig mensen overleefden de tocht, maar de criminelen die Australië bereikten, werden de kolonisten. En daar is deze wijn een eerbetoon aan. Enfin.

Is de wijn crimineel lekker? Grensoverschrijdend vies? Geen van beide. Duidelijke stijl en daar wordt ook bij dit nieuwe oogstjaar aan vastgehouden: vanillebom met room limonadefruit. Soepel, al zij het een tikkie ordinair, maar dat is prima op z’n tijd. Ook prima: het etiket meldt dat we hier te maken hebben met een limited edition, zijnde een glow in the dark bottle. Eindelijk licht in de glasbak.

wine-score-star
Rood
- South Eastern Australia - Australië
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 9.49
wine-score-star
Rood
- South Eastern Australia - Australië
Te koop bij Prijs
Albert Heijn € 9.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.