Larga Valley Winery

Family Selection, Floricica 2023
Geproefd op 10 juni 2024

Larga doet in zeer uitheemse druiven: zowel alb de onitcani, van een andere wijn van hen, als deze floricica, zijn volstrekt onbekend.Wij hadden er nog nooit van gehoord, zelfs onze alwetende druivenbijbel kent 'm niet, maar importeur Alex Storms laat weten dat er op de hele aardkloot niet meer dan 8,9 hectare mee beplant is, en internet bracht verder duidelijkheid. Hoewel het van alb de onitcani niet meer wist te melden dan dat het een zeer zeldzame Moldavische druif, weet het dat de eveneens zeer zeldzame floricica een nieuwe druif is, een kruising ontstaan uit het laten paren van Rizlink Rynsky en RV 20-365. We geven toe, het maakt niet bepaald alles duidelijk.

De nieuwe kruising levert in dit geval een lichte, zachtfruitige wijn op, getooid met bloemen- en kruidengeuren plus wat citrus voor de frisheid, en met een slanke, zilte afdronk. Heel apart.

wine-score-star
Wit
- Moldavië - Moldavië
Producent: Larga Valley Winery
11%
licht
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Alex Storms € 9.95
wine-score-star
Wit
- Moldavië - Moldavië
Producent: Larga Valley Winery
11%
licht
Te koop bij Prijs
Wijnkoperij Alex Storms € 9.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.