Ballaturi

Tre Uve 2023
Geproefd op 5 augustus 2024

Tre Uve. Drie Druiven. Drie inheemse, onterecht onbekende Italiaanse druiven. Al zie je zo langzaamaan wat vaker fiano of pecorino op een etiket staan, ze hebben nog in de verste verte niet de naamsbekendheid van nieuwe publiekslievelingen als verdejo of grüner veltliner.

Terwijl ze dat wel verdienen. Alleen opererend, of zoals hier gezamenlijk met de nog onbekender verdeca als derde geven ze wijn die ook zo lekker lentefris is, zo fijn geurend naar kruiden en bloesem, tintelende zinderende zuren heeft en toch zacht van smaak is dankzij veel rijp fruit. Maar dan vol zonnig Italiaans temperament.

De wijninkoper van Aldi liet bescheiden maar trots weten dat ze deze blend zelf gemaakt hebben, met medewerking van Mark Schiettekat, in 2023 uitgeroepen tot Belgisch Wijnpersoon van het jaar.

Zullen we hun feestje nou bederven door te zeggen dat ze zich in de prijs vergist hebben? Nee. We gaan eerst ruim inslaan. Daarna zeggen we misschien dat we een tientje de fles ook prima hadden gevonden.

wine-score-star
Wit
- Vino Bianco d'Italia - Italië
Producent: Ballaturi fiano >pecorino >verdeca >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Aldi € 3.99
wine-score-star
Wit
- Vino Bianco d'Italia - Italië
Producent: Ballaturi
fiano >pecorino >verdeca >
12%
medium
Sterwijn
Te koop bij Prijs
Aldi € 3.99
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.