Chateau Amsterdam

Muskateller Blauer Muskateller 2023
Geproefd op 1 augustus 2024

'Deze muskateller rosé is geen doorsnee rosé uit de Provence' zoemt de website van Chateau Amsterdam.

Dat kun je inderdaad wel stellen. Niet in de laatste plaats omdat de gebruikte druiven uit Baden-Württemberg in Duitsland komen. Daarbij komt dat de Twee Muskatellers volstrekt anders geuren en smaken dan grenache en cinsault bijvoorbeeld, de twee usual suspects uit het Franse zuiden.

Wat betekent dat? Rosé met een enorme 'bedruivigheid'. De familie muskatel is zo'n beetje de enige (wijn)druif die enorm naar 'druif' smaakt. Muskaatdruif, wat je zegt. Zo ook dus deze wijn. Bovendien krijgt ie dan geur- en smaaktechnisch gezelschap van rode grapefruit, lychees en meloen. Heel goed koelen houdt een en ander enigszins in toom.

Overigens is er ook een Amsterdammertje in omloop, gemaakt met dezelfde twee druiven, die als orange door het leven gaat. En ofschoon ze in de hoofdstad helemaal niet zo koningsgezind zijn, is die ook prima.

wine-score-star
Rosé
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Te koop bij Prijs
Chateau Amsterdam € 12.95
wine-score-star
Rosé
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Te koop bij Prijs
Chateau Amsterdam € 12.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.