AUS

Chardonnay 'Estate Reserve' 2023
Geproefd op 20 augustus 2024

Deze Estate Reserve is een lijn, een range in een serie die AUS heet, wat weer éen van de talloze wijnlijnen is is die wordt vervaardigd in de fabrieken - sorry, op de verschillende estates - van de aloude (bijna een eeuw) familie De Bortoli. Wie nog dacht dat wijn iets is dat gemaakt wordt door een wijnboertje, moet maar eens op de site van De Bortoli of een vergelijkbaar grote wijnfirma kijken: niks geen wijnboertje dat 's ochtends naar de akker kuiert: diverse estates, met ieder weer hun eigen ploeg winemakers, wijngaardwerkers enzovoort.

Klinkt technisch, is het ook, maar daardoor maken ze ook vlekkeloze wijn: prima rijp chardonnayfruit, zoals de mode tegenwoordig voorschrijft slank van lijn met fraaie zuren, niet meer ouderwets mollig met veel hout. Niet spannend, geen individuele expressie van de ambachtelijke wijnboer, wel prima chardonnay, en ook nog prima van prijs.

wine-score-star
Wit
- South Eastern Australia - Australië
Producent: AUS chardonnay >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Picnic € 7.49
wine-score-star
Wit
- South Eastern Australia - Australië
Producent: AUS
chardonnay >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Picnic € 7.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.