Chateau Amsterdam

Sauvignon Blanc 'Baroness d'A' 2023
Geproefd op 9 september 2024

Aan curieuze, onalledaagse druiven of onverwachte druivenduo's geen gebrek bij Chateau Amsterdam. In dit geval krijgen we te maken met een sauvignon blanc. Ja, we weten het: da's tegenwoordig bijna net zo algemeen als water uit de kraan.

In de Loire is het de belangrijkste druif. En het is de kurk waar de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie op drijft. Maar afkomstig uit het diep Zuid-Franselijke tref je ze niet veel. Laat staan dat je modelletjes treft die opgevoed zijn op eikenhouten vaten.

Enfin, ziehier de uitvoering van Mathilde Broto uit Corbières die haar sauvignon blanc zon en planken heeft gegund. Een en ander resulteert in een romige en toch frisse blanc. Met fiks wat tropisch fruit, een aanzet van marsepein, appelflapjes met kaneel met een verkwikkend kneepje exotische yuzu. Opvallend, apart en welbeschouwd onvergelijkbaar.

wine-score-star
Wit
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Producent: Chateau Amsterdam sauvignon blanc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Chateau Amsterdam € 23.95
wine-score-star
Wit
- Wijn uit de Europese Unie - Wijn uit de Europese Unie
Producent: Chateau Amsterdam
sauvignon blanc >
12,5%
medium
Te koop bij Prijs
Chateau Amsterdam € 23.95
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.