Il Poggio

Falanghina del Sannio 2023
Geproefd op 9 oktober 2024

De Vurige Velden, noemden de Romeinen het hier, die er ook al wijn maakten. Want dit is oude vulkaangrond. Campanië, in de buurt van Napels. In appellation Sannio in Campanië maken ze wijn van fijne oude druivensoorten. Al gebruikt door de Romeinen! Dat blijkt bij nader onderzoek nooit helemaal te kloppen, maar dat zeggen we niet te hard, want we zijn er veel te blij mee dat die oude, bijna vergeten druivensoorten weer in ere worden hersteld.

Terwijl druif falanghina vroeger zelfs werd bezongen: er is een 17e-eeuws gedicht bekend, in Napolitaans dialect, dat gaat over de verdiensten van falanghina en z'n wijn.

Hoog tijd dat we weer gaan jubelen over falanghina: vol zon en temperament deze, kruidig en pittig, intens aanwezig. Aanwezig, fors voorzien van alcohol ook, maar geenszins log of zwaar. Aanwezig door die felle, gepassioneerde smaken. Wijn als een Italiaanse opera.

wine-score-star
Wit
- Sannio - Italië
Producent: Il Poggio falanghina >
14%
vol
Te koop bij Prijs
De Wijnbeurs € 12.49
wine-score-star
Wit
- Sannio - Italië
Producent: Il Poggio
falanghina >
14%
vol
Te koop bij Prijs
De Wijnbeurs € 12.49
Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.