Alle artikelen in de categorie:

Druivenpulp als brandstof?

Onderzoekers van Penn State werken samen met de Napa Wine Company om hun wijnafval om te zetten in brandstof, een project dat ze in 2009 zijn begonnen. Het proces produceert waterstof – gebruikt...

Van druif naar olijf

Het opwarmende klimaat zorgt er voor dat de traditionele zuidelijke teelt verder naar het noorden gedreven wordt. Dat geldt niet alleen voor de wijnteelt maar ook de olijfteelt is op deze regel geen u...

Rianne Ogink: Als een wijnprinses in Frankrijk

Goed nieuws, ik ben de kersverse nieuwe stagiair van château Palmer! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben met dit nieuws. Begin november stuurde ik m’n eerste motivatie mail richting dit p...

Italiaanse wijn to the rescue

Het historische Siciliaanse wijnlabel Donnafugata presenteerde de wereldpremière van de “Nomacorc Ocean”, een nieuwe sluiting gemaakt van gerecycled plastic.   “De grondstof di...

Job Seuren: Het rood bij vis eurekamoment

Toen Harold mij vroeg voor deze column was het in eerste instantie de bedoeling vanuit mijn perspectief als sommelier te schrijven. Wijn-spijs enzo. Ik heb echter een (soms irritante) gewoonte mijn ob...

Verkopen groene labels wijn?

Iedereen wil beter boeren. Maar meestal kost beter boeren meer. Loont de extra investering? Verhogen groene labels de waarde van een wijn voor de consument? Jamie Goode deed een kleine studie en kwam ...

Klimaatchaos en hoop in Californië

Voor Decanter onderzocht Clive Pursehouse hoe de winterstormen in Californië de wijnregio’s van de staat beïnvloeden. Hoewel de staat “al 20 jaar in de greep is van droogte”, hebbe...

Rianne Ogink: Bordelaise hemelpoorten

Het is half zes in de ochtend. Ik kan niet meer slapen en een tikje nerveus sta ik mijn werkschoenen te poetsen. Met werkschoenen bedoel ik tegenwoordig die lompe, zware, bouwterrein-veilige schoenen ...

Druif uit de oudheid redt de toekomst

Volgens een reportage van National Geographic herontdekken wijnboeren over de hele wereld een oude – en zeer klimaatvriendelijke – druivensoort, misón genaamd. Deze druif variëteit schij...

Redt de trac de tor?

‘Sinds het jaar 2000 is de insectenbiomassa in Europa met 70% afgenomen’ meldt Carlo Mondavi ‘voor vogels is dat ongeveer 50%. In 2018 richtte dezelfde Mondavi samen met een groep ingeni...

Rianne Ogink: Wijnstok manicure

Ik weet het nog precies, tijdens de grote lockdown, toen ik m’n eerste wijnstage liep in de Jura (oost-Frankrijk). Fluitend ging ik de wijngaard in met de wijnmaakster en bestookte haar met al mijn ...

Job Seuren: Het K-woord

In bed.Vriendin: “Zeg iets vies tegen me”.Ik: “Wijn met kurk”.… Ondanks alle Diam, ND-Tech, schroefdoppen en Vinolok die het probleem teniet zouden moeten doen blijft kurk een van de meest b...

Druivenpulp als brandstof?

Onderzoekers van Penn State werken samen met de Napa Wine Company om hun wijnafval om te zetten in brandstof, een project dat ze in 2009 zijn begonnen. Het proces produceert waterstof – gebruikt...

Van druif naar olijf

Het opwarmende klimaat zorgt er voor dat de traditionele zuidelijke teelt verder naar het noorden gedreven wordt. Dat geldt niet alleen voor de wijnteelt maar ook de olijfteelt is op deze regel geen u...

Rianne Ogink: Als een wijnprinses in Frankrijk

Goed nieuws, ik ben de kersverse nieuwe stagiair van château Palmer! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben met dit nieuws. Begin november stuurde ik m’n eerste motivatie mail richting dit p...

Italiaanse wijn to the rescue

Het historische Siciliaanse wijnlabel Donnafugata presenteerde de wereldpremière van de “Nomacorc Ocean”, een nieuwe sluiting gemaakt van gerecycled plastic.   “De grondstof di...

Job Seuren: Het rood bij vis eurekamoment

Toen Harold mij vroeg voor deze column was het in eerste instantie de bedoeling vanuit mijn perspectief als sommelier te schrijven. Wijn-spijs enzo. Ik heb echter een (soms irritante) gewoonte mijn ob...

Verkopen groene labels wijn?

Iedereen wil beter boeren. Maar meestal kost beter boeren meer. Loont de extra investering? Verhogen groene labels de waarde van een wijn voor de consument? Jamie Goode deed een kleine studie en kwam ...

Klimaatchaos en hoop in Californië

Voor Decanter onderzocht Clive Pursehouse hoe de winterstormen in Californië de wijnregio’s van de staat beïnvloeden. Hoewel de staat “al 20 jaar in de greep is van droogte”, hebbe...

Rianne Ogink: Bordelaise hemelpoorten

Het is half zes in de ochtend. Ik kan niet meer slapen en een tikje nerveus sta ik mijn werkschoenen te poetsen. Met werkschoenen bedoel ik tegenwoordig die lompe, zware, bouwterrein-veilige schoenen ...

Druif uit de oudheid redt de toekomst

Volgens een reportage van National Geographic herontdekken wijnboeren over de hele wereld een oude – en zeer klimaatvriendelijke – druivensoort, misón genaamd. Deze druif variëteit schij...

Redt de trac de tor?

‘Sinds het jaar 2000 is de insectenbiomassa in Europa met 70% afgenomen’ meldt Carlo Mondavi ‘voor vogels is dat ongeveer 50%. In 2018 richtte dezelfde Mondavi samen met een groep ingeni...

Rianne Ogink: Wijnstok manicure

Ik weet het nog precies, tijdens de grote lockdown, toen ik m’n eerste wijnstage liep in de Jura (oost-Frankrijk). Fluitend ging ik de wijngaard in met de wijnmaakster en bestookte haar met al mijn ...

Job Seuren: Het K-woord

In bed.Vriendin: “Zeg iets vies tegen me”.Ik: “Wijn met kurk”.… Ondanks alle Diam, ND-Tech, schroefdoppen en Vinolok die het probleem teniet zouden moeten doen blijft kurk een van de meest b...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.