Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...
Bio-onlogisch?
Volgens het Franse biologische agentschap, Agence Bio (AB), zijn 448 Franse telers in 2022 gestopt met biologisch gecertificeerd zijn, terwijl 188 telers in 2020 waren gestopt. Het aantal telers dat b...
Rianne Ogink: Wijnhuis dramatiek
Ik schrijf deze blog vandaag vanuit een donker hoekje achter in het klaslokaal. Het is 09.00u in de ochtend en ik probeer de les over vins doux naturel te overleven zonder te kokhalzen. Een kater zoal...
Ontspannend oranje
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Job Seuren: What not to do in de horeca
Mensen die in de horeca werken hebben iets heel tegenstrijdigs. Gastvrijheid staat, hoe kan het ook anders, voorop. We maken de extra meters om een gast helemaal op het gemak te laten voelen, zijn ged...
Wat zit jij onder de wijn?
In Portugal heeft een biocosmetica-startup een lijn van 100 procent natuurlijke vochtinbrengende crèmes gecreëerd, OR genaamd. De handlotion en bodycrème zijn verrijkt met druivenpitolie van wijndr...
Rianne Ogink: Starstruck en bijna stotterend
Inmiddels zes maanden in Frankrijk en nog lang geen plannen om terug te komen. “Mis je Nederland dan niet?”. Toegegeven, soms verlang ik naar mijn vertrouwde Nederlandse thuisbasis, maar heimwee h...
Druivenpulp als brandstof?
Onderzoekers van Penn State werken samen met de Napa Wine Company om hun wijnafval om te zetten in brandstof, een project dat ze in 2009 zijn begonnen. Het proces produceert waterstof – gebruikt...
Van druif naar olijf
Het opwarmende klimaat zorgt er voor dat de traditionele zuidelijke teelt verder naar het noorden gedreven wordt. Dat geldt niet alleen voor de wijnteelt maar ook de olijfteelt is op deze regel geen u...
Rianne Ogink: Als een wijnprinses in Frankrijk
Goed nieuws, ik ben de kersverse nieuwe stagiair van château Palmer! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben met dit nieuws. Begin november stuurde ik m’n eerste motivatie mail richting dit p...
Italiaanse wijn to the rescue
Het historische Siciliaanse wijnlabel Donnafugata presenteerde de wereldpremière van de “Nomacorc Ocean”, een nieuwe sluiting gemaakt van gerecycled plastic. “De grondstof di...
Job Seuren: Het rood bij vis eurekamoment
Toen Harold mij vroeg voor deze column was het in eerste instantie de bedoeling vanuit mijn perspectief als sommelier te schrijven. Wijn-spijs enzo. Ik heb echter een (soms irritante) gewoonte mijn ob...
Wat is Agriculture Biologique (AB)?
Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...
Bio-onlogisch?
Volgens het Franse biologische agentschap, Agence Bio (AB), zijn 448 Franse telers in 2022 gestopt met biologisch gecertificeerd zijn, terwijl 188 telers in 2020 waren gestopt. Het aantal telers dat b...
Rianne Ogink: Wijnhuis dramatiek
Ik schrijf deze blog vandaag vanuit een donker hoekje achter in het klaslokaal. Het is 09.00u in de ochtend en ik probeer de les over vins doux naturel te overleven zonder te kokhalzen. Een kater zoal...
Ontspannend oranje
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Job Seuren: What not to do in de horeca
Mensen die in de horeca werken hebben iets heel tegenstrijdigs. Gastvrijheid staat, hoe kan het ook anders, voorop. We maken de extra meters om een gast helemaal op het gemak te laten voelen, zijn ged...
Wat zit jij onder de wijn?
In Portugal heeft een biocosmetica-startup een lijn van 100 procent natuurlijke vochtinbrengende crèmes gecreëerd, OR genaamd. De handlotion en bodycrème zijn verrijkt met druivenpitolie van wijndr...
Rianne Ogink: Starstruck en bijna stotterend
Inmiddels zes maanden in Frankrijk en nog lang geen plannen om terug te komen. “Mis je Nederland dan niet?”. Toegegeven, soms verlang ik naar mijn vertrouwde Nederlandse thuisbasis, maar heimwee h...
Druivenpulp als brandstof?
Onderzoekers van Penn State werken samen met de Napa Wine Company om hun wijnafval om te zetten in brandstof, een project dat ze in 2009 zijn begonnen. Het proces produceert waterstof – gebruikt...
Van druif naar olijf
Het opwarmende klimaat zorgt er voor dat de traditionele zuidelijke teelt verder naar het noorden gedreven wordt. Dat geldt niet alleen voor de wijnteelt maar ook de olijfteelt is op deze regel geen u...
Rianne Ogink: Als een wijnprinses in Frankrijk
Goed nieuws, ik ben de kersverse nieuwe stagiair van château Palmer! Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik ben met dit nieuws. Begin november stuurde ik m’n eerste motivatie mail richting dit p...
Italiaanse wijn to the rescue
Het historische Siciliaanse wijnlabel Donnafugata presenteerde de wereldpremière van de “Nomacorc Ocean”, een nieuwe sluiting gemaakt van gerecycled plastic. “De grondstof di...
Job Seuren: Het rood bij vis eurekamoment
Toen Harold mij vroeg voor deze column was het in eerste instantie de bedoeling vanuit mijn perspectief als sommelier te schrijven. Wijn-spijs enzo. Ik heb echter een (soms irritante) gewoonte mijn ob...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.