Alle artikelen in de categorie:

Job Seuren: Horeca stress

‘Wat heb jij toch een heerlijk beroep’ is misschien wel de zin die wij het vaakst van gasten horen. ‘Je proeft de hele tijd maar de mooiste wijnen, echt genieten’. Ja, dat klopt, we hebben opr...

Rianne Ogink: Niet denken, maar doen

Schoolvakanties, wat heerlijk! Lekker om na twee maanden gewoon een weekje te kunnen lummelen. Geen lessen, geen volgeboekte agenda, geen reisplannen en alle tijd om studiestof te herhalen. Een keer e...

Een down under make-over

Een dranken- en horecabedrijf in Australië (de Endeavour Group) heeft een nieuwe lichtgewicht wijnfles ontwikkeld. Deze weegt slechts 420 gram – 195 gram minder dan een standaard fles, wat over...

Drink je port, dan drink je historie

Het verhaal van port begint aan het einde van de 17e eeuw met de Negenjarige Oorlog. Lodewijk de Veertiende van Frankrijk, de Zonnekoning, krijgt het aan de stok met zijn Engelse collega ‘King ...

Toekomstbestendig dankzij oude stokken

In het Spaanse La Rioja maken oude wijnstokken wijn toekomstbestendig tegen klimaatverandering. Het door de overheid gefinancierde Vine and Wine Research Institute, bekend onder de Spaanse afkorting I...

Rianne Ogink: It depends...

Kwart voor acht, de wekker gaat. Ik snooze nog minimaal 3 keer voordat ik m’n bed uit rol. De koffie loopt door, mijn ontbijt werk ik met tegenzin naar binnen en braaf maak ik een lunchpakketje klaa...

Een satelliet en een robot vechten tegen ziektes in de wijngaard

Plantenziektes zijn de meest beperkende factor voor de wijnproductie, het beheer ervan is duur en de klimaatverandering maakt het nog veel erger. Het Gold Lab (aan de Cornell University) introduceert ...

Job Seuren: Eerste klas Blingbling

Wat zijn die mannen van Zoldering toch normale Hollandse jongens gebleven, nounou. Op een speedboot met bodemloos Château d’Yquem naar Cap Ferret, catering op de Paris Fashion Week, Wout op Ibiza, ...

De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...

Rianne Ogink: Later als ik groot ben

De rust is wedergekeerd in Bordeaux. Behalve in Sauternes (waar ze de druiven nog even laten hangen voor de edel zoete wijnen) is overal de oogst binnen en zijn de ‘vendange’ feesten voorbij. De d...

Stroom uit wijn?

In Canada worden druiven die overblijven van de wijnproductie gebruikt om elektriciteit te maken. De druivenschillen en zaden, die eerder naar stortplaatsen werden verscheept, worden nu gebruikt om me...

Portugal onthult zijn geheimen

Ooit werd Portugal een beetje gezien als de wat morsige buurman van Spanje. De tuin onverzorgd. Het hemd uit de broek. Dirk uit Van Kooten en De Bie. De goede reputatie van port werd overschaduwd door...

Job Seuren: Horeca stress

‘Wat heb jij toch een heerlijk beroep’ is misschien wel de zin die wij het vaakst van gasten horen. ‘Je proeft de hele tijd maar de mooiste wijnen, echt genieten’. Ja, dat klopt, we hebben opr...

Rianne Ogink: Niet denken, maar doen

Schoolvakanties, wat heerlijk! Lekker om na twee maanden gewoon een weekje te kunnen lummelen. Geen lessen, geen volgeboekte agenda, geen reisplannen en alle tijd om studiestof te herhalen. Een keer e...

Een down under make-over

Een dranken- en horecabedrijf in Australië (de Endeavour Group) heeft een nieuwe lichtgewicht wijnfles ontwikkeld. Deze weegt slechts 420 gram – 195 gram minder dan een standaard fles, wat over...

Drink je port, dan drink je historie

Het verhaal van port begint aan het einde van de 17e eeuw met de Negenjarige Oorlog. Lodewijk de Veertiende van Frankrijk, de Zonnekoning, krijgt het aan de stok met zijn Engelse collega ‘King ...

Toekomstbestendig dankzij oude stokken

In het Spaanse La Rioja maken oude wijnstokken wijn toekomstbestendig tegen klimaatverandering. Het door de overheid gefinancierde Vine and Wine Research Institute, bekend onder de Spaanse afkorting I...

Rianne Ogink: It depends...

Kwart voor acht, de wekker gaat. Ik snooze nog minimaal 3 keer voordat ik m’n bed uit rol. De koffie loopt door, mijn ontbijt werk ik met tegenzin naar binnen en braaf maak ik een lunchpakketje klaa...

Een satelliet en een robot vechten tegen ziektes in de wijngaard

Plantenziektes zijn de meest beperkende factor voor de wijnproductie, het beheer ervan is duur en de klimaatverandering maakt het nog veel erger. Het Gold Lab (aan de Cornell University) introduceert ...

Job Seuren: Eerste klas Blingbling

Wat zijn die mannen van Zoldering toch normale Hollandse jongens gebleven, nounou. Op een speedboot met bodemloos Château d’Yquem naar Cap Ferret, catering op de Paris Fashion Week, Wout op Ibiza, ...

De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...

Rianne Ogink: Later als ik groot ben

De rust is wedergekeerd in Bordeaux. Behalve in Sauternes (waar ze de druiven nog even laten hangen voor de edel zoete wijnen) is overal de oogst binnen en zijn de ‘vendange’ feesten voorbij. De d...

Stroom uit wijn?

In Canada worden druiven die overblijven van de wijnproductie gebruikt om elektriciteit te maken. De druivenschillen en zaden, die eerder naar stortplaatsen werden verscheept, worden nu gebruikt om me...

Portugal onthult zijn geheimen

Ooit werd Portugal een beetje gezien als de wat morsige buurman van Spanje. De tuin onverzorgd. Het hemd uit de broek. Dirk uit Van Kooten en De Bie. De goede reputatie van port werd overschaduwd door...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.