Alle artikelen in de categorie:

Rianne Ogink: It depends...

Kwart voor acht, de wekker gaat. Ik snooze nog minimaal 3 keer voordat ik m’n bed uit rol. De koffie loopt door, mijn ontbijt werk ik met tegenzin naar binnen en braaf maak ik een lunchpakketje klaa...

Een satelliet en een robot vechten tegen ziektes in de wijngaard

Plantenziektes zijn de meest beperkende factor voor de wijnproductie, het beheer ervan is duur en de klimaatverandering maakt het nog veel erger. Het Gold Lab (aan de Cornell University) introduceert ...

Job Seuren: Eerste klas Blingbling

Wat zijn die mannen van Zoldering toch normale Hollandse jongens gebleven, nounou. Op een speedboot met bodemloos Château d’Yquem naar Cap Ferret, catering op de Paris Fashion Week, Wout op Ibiza, ...

De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...

Rianne Ogink: Later als ik groot ben

De rust is wedergekeerd in Bordeaux. Behalve in Sauternes (waar ze de druiven nog even laten hangen voor de edel zoete wijnen) is overal de oogst binnen en zijn de ‘vendange’ feesten voorbij. De d...

Stroom uit wijn?

In Canada worden druiven die overblijven van de wijnproductie gebruikt om elektriciteit te maken. De druivenschillen en zaden, die eerder naar stortplaatsen werden verscheept, worden nu gebruikt om me...

Portugal onthult zijn geheimen

Ooit werd Portugal een beetje gezien als de wat morsige buurman van Spanje. De tuin onverzorgd. Het hemd uit de broek. Dirk uit Van Kooten en De Bie. De goede reputatie van port werd overschaduwd door...

Wijn per zeilboot?

Een al wat ouder initiatief maar het melden niet minder waard. Een 52 meter lange driemaster op weg van Frankrijk naar Dublin met 60.000 flessen wijn uit de Languedoc-regio. Met als gevolg een bespari...

Kamagurka: Kijken, kijken, niet kopen…

Weet je hoe je een klein fortuin kunt maken in de wijnwereld?Door met een groot fortuin te beginnen....

Kamagurka: Vals spelen

Wijnwetenschappelijk gezien is sauvignon blanc de meest onderzochte druif ter wereld. Hierdoor weten we dat ‘the rebel in the world of whites’ zijn kont-tegen-de-krib-karakter te danken heeft aan ...

Kamagurka: Heren u weet wat u te doen staat

Driekwart van de vrouwen vindt een man aantrekkelijker als hij iets van wijn weet, aldus een Amerikaans onderzoek. Bekijk hier alle Waanzin & Wijnzin met Kamagurka...

Kamagurka: Wat drinken we erbij?

In de wereld van de gastronomie is het zogenoemde 1+1=3-effect zintuiglijk gesproken het hoogst haalbare: als de combinatie van wijn en spijs perfect is, gaan beide lekkerder smaken. In Nederland hiel...

Rianne Ogink: It depends...

Kwart voor acht, de wekker gaat. Ik snooze nog minimaal 3 keer voordat ik m’n bed uit rol. De koffie loopt door, mijn ontbijt werk ik met tegenzin naar binnen en braaf maak ik een lunchpakketje klaa...

Een satelliet en een robot vechten tegen ziektes in de wijngaard

Plantenziektes zijn de meest beperkende factor voor de wijnproductie, het beheer ervan is duur en de klimaatverandering maakt het nog veel erger. Het Gold Lab (aan de Cornell University) introduceert ...

Job Seuren: Eerste klas Blingbling

Wat zijn die mannen van Zoldering toch normale Hollandse jongens gebleven, nounou. Op een speedboot met bodemloos Château d’Yquem naar Cap Ferret, catering op de Paris Fashion Week, Wout op Ibiza, ...

De kurk tegen Climate Change?

Kurkeiken worden als een van de weinige commerciële bossen niet gekapt om te oogsten. De kurk wordt er iedere keer afgesneden. Dit betekent dat de koolstofopslagcapaciteit van de kurkboom blijft toen...

Rianne Ogink: Later als ik groot ben

De rust is wedergekeerd in Bordeaux. Behalve in Sauternes (waar ze de druiven nog even laten hangen voor de edel zoete wijnen) is overal de oogst binnen en zijn de ‘vendange’ feesten voorbij. De d...

Stroom uit wijn?

In Canada worden druiven die overblijven van de wijnproductie gebruikt om elektriciteit te maken. De druivenschillen en zaden, die eerder naar stortplaatsen werden verscheept, worden nu gebruikt om me...

Portugal onthult zijn geheimen

Ooit werd Portugal een beetje gezien als de wat morsige buurman van Spanje. De tuin onverzorgd. Het hemd uit de broek. Dirk uit Van Kooten en De Bie. De goede reputatie van port werd overschaduwd door...

Wijn per zeilboot?

Een al wat ouder initiatief maar het melden niet minder waard. Een 52 meter lange driemaster op weg van Frankrijk naar Dublin met 60.000 flessen wijn uit de Languedoc-regio. Met als gevolg een bespari...

Kamagurka: Kijken, kijken, niet kopen…

Weet je hoe je een klein fortuin kunt maken in de wijnwereld?Door met een groot fortuin te beginnen....

Kamagurka: Vals spelen

Wijnwetenschappelijk gezien is sauvignon blanc de meest onderzochte druif ter wereld. Hierdoor weten we dat ‘the rebel in the world of whites’ zijn kont-tegen-de-krib-karakter te danken heeft aan ...

Kamagurka: Heren u weet wat u te doen staat

Driekwart van de vrouwen vindt een man aantrekkelijker als hij iets van wijn weet, aldus een Amerikaans onderzoek. Bekijk hier alle Waanzin & Wijnzin met Kamagurka...

Kamagurka: Wat drinken we erbij?

In de wereld van de gastronomie is het zogenoemde 1+1=3-effect zintuiglijk gesproken het hoogst haalbare: als de combinatie van wijn en spijs perfect is, gaan beide lekkerder smaken. In Nederland hiel...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.