Alle artikelen in de categorie:

Rianne Ogink: est arrivée

Daar ging ik dan, m’n rode praalwagen tot de nok toe gevuld en vergezeld door een vriendin, op weg naar Bordeaux. Al mee blèrend op toepasselijke roadtrip muziek als Fleetwood Mac met ‘Go your ow...

Wijn als de kanarie in de kolenmijn

Een wetenschappelijke studie heeft uitgewezen dat wanneer de temperatuur met 2 graden stijgt, de kans bestaat dat bestaande wijnbouwgebieden met meer dan de helft krimpen. Wijn is ondertussen een bela...

Job Seuren: Over de waarde van wijnscores

“Heb je het al gehoord? Galloni heeft compleet afgerekend met ‘…’.” Deze zin heb ik inmiddels vaak gehoord. Galloni mag je overigens vervangen door Parker, Jancis, Atkin, noem ze maar op. Op...

Wijnmakers omarmen de kurk weer

Slecht nieuws voor iedereen die altijd met een kurkentrekker heeft geworsteld, want de traditionele wijnsluiting – kurk – lijkt een comeback te maken. Terwijl schroefdoppen en kunststof ku...

De ware verdejo komt uit Rueda

Als er sprake is van wijnland Spanje 2.0 dan is het nieuwe hoofdstuk van dit toch al indrukwekkende boek te danken aan de wederopstanding van Rueda. En dan te bedenken dat nog niet eens al te lang gel...

Oktober wijnmaand?

Voor de klimaatverandering was de wijnwereld lekker overzichtelijk. De druiven wisten hun plek. En wijnboeren wisten wanneer ze die moesten oogsten om het beste resultaat te krijgen. Maar dat er de la...

Rianne Ogink: Hoi, ik ben Rianne en ik ben...

Hoi, ik ben Rianne Ogink en dit is mijn eerste wijnavonturenbijdrage voor De Grote Hamersma. Elke keer als ik mezelf weer voorstel is het een nieuwe kans op een eerste indruk. Een nieuwe start. Toch g...

Het mag in Bordeaux: water bij de wijn

Dat het een hete, droge zomer is – daar zijn we inmiddels wel achter. Dat kan lekker zijn als je met vakantie bent, afhankelijk van de plek. Maar als druiventeler is er weinig lekkers aan. Borde...

Kinderen aan de wijn

Als het aan het CIVB ligt, althans. In Nederland willen we onze kinderen graag laten zien dat melk niet uit een fabriek komt maar uit een koe. In Frankrijk kunnen schoolklasjes ook intekenen voor een ...

Niels van Laatum: De wijnwereld op zijn kop

‘Hier laten we de witte liever langer rijpen, de rode niet. Die kun je beter snel drinken. Maar eigenlijk zijn onze eilanden helemaal niet geschikt voor rood.’ Je zou het niet denken, waar wijnsto...

Deze wijn redt de zee

Althans, zo claimt The Hidden Sea, een Australische wijnproducent uit het het zuiden van het land der tegenvoeters. Ze hebben zich aangesloten bij het ReSea-project, een Deens initiatief om plastic ui...

Nicolaas Klei: Wijnteressant

Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van wijn. Ook van vro...

Rianne Ogink: est arrivée

Daar ging ik dan, m’n rode praalwagen tot de nok toe gevuld en vergezeld door een vriendin, op weg naar Bordeaux. Al mee blèrend op toepasselijke roadtrip muziek als Fleetwood Mac met ‘Go your ow...

Wijn als de kanarie in de kolenmijn

Een wetenschappelijke studie heeft uitgewezen dat wanneer de temperatuur met 2 graden stijgt, de kans bestaat dat bestaande wijnbouwgebieden met meer dan de helft krimpen. Wijn is ondertussen een bela...

Job Seuren: Over de waarde van wijnscores

“Heb je het al gehoord? Galloni heeft compleet afgerekend met ‘…’.” Deze zin heb ik inmiddels vaak gehoord. Galloni mag je overigens vervangen door Parker, Jancis, Atkin, noem ze maar op. Op...

Wijnmakers omarmen de kurk weer

Slecht nieuws voor iedereen die altijd met een kurkentrekker heeft geworsteld, want de traditionele wijnsluiting – kurk – lijkt een comeback te maken. Terwijl schroefdoppen en kunststof ku...

De ware verdejo komt uit Rueda

Als er sprake is van wijnland Spanje 2.0 dan is het nieuwe hoofdstuk van dit toch al indrukwekkende boek te danken aan de wederopstanding van Rueda. En dan te bedenken dat nog niet eens al te lang gel...

Oktober wijnmaand?

Voor de klimaatverandering was de wijnwereld lekker overzichtelijk. De druiven wisten hun plek. En wijnboeren wisten wanneer ze die moesten oogsten om het beste resultaat te krijgen. Maar dat er de la...

Rianne Ogink: Hoi, ik ben Rianne en ik ben...

Hoi, ik ben Rianne Ogink en dit is mijn eerste wijnavonturenbijdrage voor De Grote Hamersma. Elke keer als ik mezelf weer voorstel is het een nieuwe kans op een eerste indruk. Een nieuwe start. Toch g...

Het mag in Bordeaux: water bij de wijn

Dat het een hete, droge zomer is – daar zijn we inmiddels wel achter. Dat kan lekker zijn als je met vakantie bent, afhankelijk van de plek. Maar als druiventeler is er weinig lekkers aan. Borde...

Kinderen aan de wijn

Als het aan het CIVB ligt, althans. In Nederland willen we onze kinderen graag laten zien dat melk niet uit een fabriek komt maar uit een koe. In Frankrijk kunnen schoolklasjes ook intekenen voor een ...

Niels van Laatum: De wijnwereld op zijn kop

‘Hier laten we de witte liever langer rijpen, de rode niet. Die kun je beter snel drinken. Maar eigenlijk zijn onze eilanden helemaal niet geschikt voor rood.’ Je zou het niet denken, waar wijnsto...

Deze wijn redt de zee

Althans, zo claimt The Hidden Sea, een Australische wijnproducent uit het het zuiden van het land der tegenvoeters. Ze hebben zich aangesloten bij het ReSea-project, een Deens initiatief om plastic ui...

Nicolaas Klei: Wijnteressant

Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van wijn. Ook van vro...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.