Alle artikelen in de categorie:

Oktober wijnmaand?

Voor de klimaatverandering was de wijnwereld lekker overzichtelijk. De druiven wisten hun plek. En wijnboeren wisten wanneer ze die moesten oogsten om het beste resultaat te krijgen. Maar dat er de la...

Rianne Ogink: Hoi, ik ben Rianne en ik ben...

Hoi, ik ben Rianne Ogink en dit is mijn eerste wijnavonturenbijdrage voor De Grote Hamersma. Elke keer als ik mezelf weer voorstel is het een nieuwe kans op een eerste indruk. Een nieuwe start. Toch g...

Het mag in Bordeaux: water bij de wijn

Dat het een hete, droge zomer is – daar zijn we inmiddels wel achter. Dat kan lekker zijn als je met vakantie bent, afhankelijk van de plek. Maar als druiventeler is er weinig lekkers aan. Borde...

Kinderen aan de wijn

Als het aan het CIVB ligt, althans. In Nederland willen we onze kinderen graag laten zien dat melk niet uit een fabriek komt maar uit een koe. In Frankrijk kunnen schoolklasjes ook intekenen voor een ...

Niels van Laatum: De wijnwereld op zijn kop

‘Hier laten we de witte liever langer rijpen, de rode niet. Die kun je beter snel drinken. Maar eigenlijk zijn onze eilanden helemaal niet geschikt voor rood.’ Je zou het niet denken, waar wijnsto...

Deze wijn redt de zee

Althans, zo claimt The Hidden Sea, een Australische wijnproducent uit het het zuiden van het land der tegenvoeters. Ze hebben zich aangesloten bij het ReSea-project, een Deens initiatief om plastic ui...

Nicolaas Klei: Wijnteressant

Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van wijn. Ook van vro...

Biologische wijn, dat bestaat toch eigenlijk niet?

Klopt. Tot voor 2012. eko, staat er op het etiket, of Ecocert, Ecovin, AgriEcoBio, Proa… Allemaal keurmerken van controle-organisaties, die opletten of het wijn is van druiven uit een biologisch...

Job Seuren: Hoe kreeft wijn beleeft

Eigenlijk wilde ik dit stuk beginnen met een zogenaamd recalcitrante opening dat ik niks heb met luxeproducten in een restaurant, maar wie houd ik daarmee voor de gek? Anjouduif, ganzenlever, truffel,...

Familia Torres breidt uit in Rías Baixas

De Spaanse wijnfamilie Torres heeft aangekondigd Bodega Valdamor in Galicië aan te kopen. De witte wijnen van vooral albariño uit de noordwestelijke wijnregio Rías Baixas zijn goede concurrenten va...

Meer ruimte voor wijn

Eigenlijk: nog meer wijn de ruimte in. Na een eerste experiment met Pomerol Petrus 2000 gaan ook drie grote Italiaanse wijnproducenten op sterrenreis. Gaja, Biondi-Santi en Feudi di San Gregorio start...

Niels van Laatum: Moeite doen

20 juni 2022, 05:00 uur. Ik wek voorzichtig mijn vader van 81 en vraag hem of we alvast kunnen gaan. De melding op mijn telefoon zegt: ‘Het kan zijn dat u uw vlucht heeft gemist…’ Geen tijd te v...

Oktober wijnmaand?

Voor de klimaatverandering was de wijnwereld lekker overzichtelijk. De druiven wisten hun plek. En wijnboeren wisten wanneer ze die moesten oogsten om het beste resultaat te krijgen. Maar dat er de la...

Rianne Ogink: Hoi, ik ben Rianne en ik ben...

Hoi, ik ben Rianne Ogink en dit is mijn eerste wijnavonturenbijdrage voor De Grote Hamersma. Elke keer als ik mezelf weer voorstel is het een nieuwe kans op een eerste indruk. Een nieuwe start. Toch g...

Het mag in Bordeaux: water bij de wijn

Dat het een hete, droge zomer is – daar zijn we inmiddels wel achter. Dat kan lekker zijn als je met vakantie bent, afhankelijk van de plek. Maar als druiventeler is er weinig lekkers aan. Borde...

Kinderen aan de wijn

Als het aan het CIVB ligt, althans. In Nederland willen we onze kinderen graag laten zien dat melk niet uit een fabriek komt maar uit een koe. In Frankrijk kunnen schoolklasjes ook intekenen voor een ...

Niels van Laatum: De wijnwereld op zijn kop

‘Hier laten we de witte liever langer rijpen, de rode niet. Die kun je beter snel drinken. Maar eigenlijk zijn onze eilanden helemaal niet geschikt voor rood.’ Je zou het niet denken, waar wijnsto...

Deze wijn redt de zee

Althans, zo claimt The Hidden Sea, een Australische wijnproducent uit het het zuiden van het land der tegenvoeters. Ze hebben zich aangesloten bij het ReSea-project, een Deens initiatief om plastic ui...

Nicolaas Klei: Wijnteressant

Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van wijn. Ook van vro...

Biologische wijn, dat bestaat toch eigenlijk niet?

Klopt. Tot voor 2012. eko, staat er op het etiket, of Ecocert, Ecovin, AgriEcoBio, Proa… Allemaal keurmerken van controle-organisaties, die opletten of het wijn is van druiven uit een biologisch...

Job Seuren: Hoe kreeft wijn beleeft

Eigenlijk wilde ik dit stuk beginnen met een zogenaamd recalcitrante opening dat ik niks heb met luxeproducten in een restaurant, maar wie houd ik daarmee voor de gek? Anjouduif, ganzenlever, truffel,...

Familia Torres breidt uit in Rías Baixas

De Spaanse wijnfamilie Torres heeft aangekondigd Bodega Valdamor in Galicië aan te kopen. De witte wijnen van vooral albariño uit de noordwestelijke wijnregio Rías Baixas zijn goede concurrenten va...

Meer ruimte voor wijn

Eigenlijk: nog meer wijn de ruimte in. Na een eerste experiment met Pomerol Petrus 2000 gaan ook drie grote Italiaanse wijnproducenten op sterrenreis. Gaja, Biondi-Santi en Feudi di San Gregorio start...

Niels van Laatum: Moeite doen

20 juni 2022, 05:00 uur. Ik wek voorzichtig mijn vader van 81 en vraag hem of we alvast kunnen gaan. De melding op mijn telefoon zegt: ‘Het kan zijn dat u uw vlucht heeft gemist…’ Geen tijd te v...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.