Alle artikelen in de categorie:

Kamagurka: Kijken, kijken, niet kopen…

Weet je hoe je een klein fortuin kunt maken in de wijnwereld?Door met een groot fortuin te beginnen....

Kamagurka: Spuiten en stikken

Zwarte humor is in Frankrijk niet onbekend. Zo grapt men weleens dat de meest voorkomende doodsoorzaak onder wijnboeren een auto-ongeluk is. Waar men zich in de wijnproducerende regio’s niet van bew...

Kamagurka: Eerste hulp bij wijn-spijs ongelukken

Tijdens een wijn-spijsproeverij zat ik eens naast een exclusieve Amerikaanse wijnproducent. De man had slechts één taak: ervoor te zorgen dat tijdens dergelijke bijeenkomsten perfect aansluitende ge...

Kamagurka: Naming and shaming

In mijn tienerjaren heb ik eens een kort verhaal geschreven over een kinderlokker (zo noemden wij Robert M.’s vroeger) die bij de afdeling klantenservice een meisje ophaalde, nadat er was omgeroepen...

Behouden vaart

Geen beter middel om de crisis te bestrijden dan Champagne. Echte, welteverstaan. Een liefhebber vertelde mij dat hij altijd een fles koud heeft liggen. ‘Champagne drink je niet alleen om iets te vi...

Kamagurka: Ik houd niet van Chardonnay, ik drink alleen Chablis

Onlangs is er door supermarktketen Spar een onderzoek gedaan naar het kennisniveau van de Engelse wijndrinker. Weliswaar heb ik enige tijd geleden een publicatie gezien waaruit blijkt dat de Nederland...

Kamagurka: Wijnkelder op tien kilometer hoogte

Door het drukverschil, de gerecyclede lucht en uitdroging van je speekselklieren ‘gedragen’ wijnen zich in een vliegtuig op tienduizend meter hoogte heel anders dan wanneer je ze thuis op de bank ...

Kamagurka: 4,7 jaar blessuretijd

Een studie die in 2009 werd gepubliceerd door de Wageningen Universiteit en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bevat goed nieuws voor de wijndrinker. Voor het onderzoek werden de gegeve...

De proevers & schrijvers

Jazeker, De Grote Hamersma is zeker ook Harold Hamersma. Maar de duizenden flessen die jaarlijks worden aangeboden worden inmiddels niet meer alleen door hem beoordeeld. Ook is er ondertussen professi...

Rianne Ogink: Snuffelstage

Ondertussen ben ik bijna een maand in Frankrijk, de tijd vliegt! Helemaal ingeburgerd kan ik wel zeggen. Na zes pogingen is eindelijk gelukt om het internet te organiseren. Kent de lokale bakker me bi...

Californië is ‘losing weight on purpose’

Het werd tijd zou je denken, maar het gaat in dit geval over flessen. Zoals de Wente Winery die hun Louis Mel Sauvignon Blanc fles bijna 100 gram lichter hebben gemaakt tot slechts 405 gram, wat de ui...

Job Seuren: Op bezoek bij Cesare Bussolo in Barolo

Hokjesdenken, het lijkt allemaal zo makkelijk, ook in Barolo. Traditioneel versus modern, barrique versus botti, blend versus cru, rotorfermentatie versus langzame gisting, Baroloboys versus de rest. ...

Kamagurka: Kijken, kijken, niet kopen…

Weet je hoe je een klein fortuin kunt maken in de wijnwereld?Door met een groot fortuin te beginnen....

Kamagurka: Spuiten en stikken

Zwarte humor is in Frankrijk niet onbekend. Zo grapt men weleens dat de meest voorkomende doodsoorzaak onder wijnboeren een auto-ongeluk is. Waar men zich in de wijnproducerende regio’s niet van bew...

Kamagurka: Eerste hulp bij wijn-spijs ongelukken

Tijdens een wijn-spijsproeverij zat ik eens naast een exclusieve Amerikaanse wijnproducent. De man had slechts één taak: ervoor te zorgen dat tijdens dergelijke bijeenkomsten perfect aansluitende ge...

Kamagurka: Naming and shaming

In mijn tienerjaren heb ik eens een kort verhaal geschreven over een kinderlokker (zo noemden wij Robert M.’s vroeger) die bij de afdeling klantenservice een meisje ophaalde, nadat er was omgeroepen...

Behouden vaart

Geen beter middel om de crisis te bestrijden dan Champagne. Echte, welteverstaan. Een liefhebber vertelde mij dat hij altijd een fles koud heeft liggen. ‘Champagne drink je niet alleen om iets te vi...

Kamagurka: Ik houd niet van Chardonnay, ik drink alleen Chablis

Onlangs is er door supermarktketen Spar een onderzoek gedaan naar het kennisniveau van de Engelse wijndrinker. Weliswaar heb ik enige tijd geleden een publicatie gezien waaruit blijkt dat de Nederland...

Kamagurka: Wijnkelder op tien kilometer hoogte

Door het drukverschil, de gerecyclede lucht en uitdroging van je speekselklieren ‘gedragen’ wijnen zich in een vliegtuig op tienduizend meter hoogte heel anders dan wanneer je ze thuis op de bank ...

Kamagurka: 4,7 jaar blessuretijd

Een studie die in 2009 werd gepubliceerd door de Wageningen Universiteit en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bevat goed nieuws voor de wijndrinker. Voor het onderzoek werden de gegeve...

De proevers & schrijvers

Jazeker, De Grote Hamersma is zeker ook Harold Hamersma. Maar de duizenden flessen die jaarlijks worden aangeboden worden inmiddels niet meer alleen door hem beoordeeld. Ook is er ondertussen professi...

Rianne Ogink: Snuffelstage

Ondertussen ben ik bijna een maand in Frankrijk, de tijd vliegt! Helemaal ingeburgerd kan ik wel zeggen. Na zes pogingen is eindelijk gelukt om het internet te organiseren. Kent de lokale bakker me bi...

Californië is ‘losing weight on purpose’

Het werd tijd zou je denken, maar het gaat in dit geval over flessen. Zoals de Wente Winery die hun Louis Mel Sauvignon Blanc fles bijna 100 gram lichter hebben gemaakt tot slechts 405 gram, wat de ui...

Job Seuren: Op bezoek bij Cesare Bussolo in Barolo

Hokjesdenken, het lijkt allemaal zo makkelijk, ook in Barolo. Traditioneel versus modern, barrique versus botti, blend versus cru, rotorfermentatie versus langzame gisting, Baroloboys versus de rest. ...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.