Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van wijn. Ook van vro...
Biologische wijn, dat bestaat toch eigenlijk niet?
Klopt. Tot voor 2012. eko, staat er op het etiket, of Ecocert, Ecovin, AgriEcoBio, Proa… Allemaal keurmerken van controle-organisaties, die opletten of het wijn is van druiven uit een biologisch...
Job Seuren: Hoe kreeft wijn beleeft
Eigenlijk wilde ik dit stuk beginnen met een zogenaamd recalcitrante opening dat ik niks heb met luxeproducten in een restaurant, maar wie houd ik daarmee voor de gek? Anjouduif, ganzenlever, truffel,...
Familia Torres breidt uit in Rías Baixas
De Spaanse wijnfamilie Torres heeft aangekondigd Bodega Valdamor in Galicië aan te kopen. De witte wijnen van vooral albariño uit de noordwestelijke wijnregio Rías Baixas zijn goede concurrenten va...
Meer ruimte voor wijn
Eigenlijk: nog meer wijn de ruimte in. Na een eerste experiment met Pomerol Petrus 2000 gaan ook drie grote Italiaanse wijnproducenten op sterrenreis. Gaja, Biondi-Santi en Feudi di San Gregorio start...
Niels van Laatum: Moeite doen
20 juni 2022, 05:00 uur. Ik wek voorzichtig mijn vader van 81 en vraag hem of we alvast kunnen gaan. De melding op mijn telefoon zegt: ‘Het kan zijn dat u uw vlucht heeft gemist…’ Geen tijd te v...
Goed dat er wijn is… en wc-papier!
Eindelijk een organisatie die snapt wat onze eerste levensbehoeften zijn: wc-papier en wijn. Na The Good Roll, het bonte maar vooral betere alternatief voor de billenpoetser, is er nu ook The Good Win...
Bas Korpel: Portugal, schatkamer van inheemse druiven
Een Portugese chardonnay, sauvignon blanc of merlot kom ik zelden tegen op de proeftafel. Hoe dat komt? Het heeft alles te maken met de geïsoleerde ligging van het land. Verafgelegen van de rest van ...
Job Seuren: Wijn in een restaurant - De basics
Ik houd ervan uit eten te gaan, ik eet zelden thuis. Noem het je werk mee naar huis nemen, alleen dan dus naar een andere plek. De sfeer, het gemak, nieuwe smaken, nieuwe ideeën, alles draagt eraan b...
Bevestiging inschrijving Aanbiedingen nieuwsbrief
Gefeliciteerd vanaf nu ontvang je wekelijks ook de speciale aanbiedingen nieuwsbrief van De Grote Hamersma met daarin de wekelijkse actuele winkel aanbiedingen van in De Grote Hamersma goed scorende w...
Vers van de pers: druivenafval wordt gezonde voeding
Het begon met een beer die stond te peuzelen van een berg leeggeperste wijndruiven. Een Canadees bedrijf heeft 3,6 miljoen dollar aan financiering gekregen om voedzaam plantaardig eten te ontwikkelen ...
Recept voor varkenswang bij garnacha tinto
Pacomer in de Amsterdamse Pijp, vlak achter de Albert Cuypmarkt, is een van de oudste Spaanse delicatessenwinkel van Nederland. Al bijna dertig jaar ís dit de culinaire hotspot waar lekkerbekken uit ...
Nicolaas Klei: Wijnteressant
Die wijnliefhebberij, dat was in het begin eerlijk gezegd interessantdoenerij. Zeventien, achttien, was ik, een wijsneus die een man van de wereld wilde wezen. En zo’n man wist van wijn. Ook van vro...
Biologische wijn, dat bestaat toch eigenlijk niet?
Klopt. Tot voor 2012. eko, staat er op het etiket, of Ecocert, Ecovin, AgriEcoBio, Proa… Allemaal keurmerken van controle-organisaties, die opletten of het wijn is van druiven uit een biologisch...
Job Seuren: Hoe kreeft wijn beleeft
Eigenlijk wilde ik dit stuk beginnen met een zogenaamd recalcitrante opening dat ik niks heb met luxeproducten in een restaurant, maar wie houd ik daarmee voor de gek? Anjouduif, ganzenlever, truffel,...
Familia Torres breidt uit in Rías Baixas
De Spaanse wijnfamilie Torres heeft aangekondigd Bodega Valdamor in Galicië aan te kopen. De witte wijnen van vooral albariño uit de noordwestelijke wijnregio Rías Baixas zijn goede concurrenten va...
Meer ruimte voor wijn
Eigenlijk: nog meer wijn de ruimte in. Na een eerste experiment met Pomerol Petrus 2000 gaan ook drie grote Italiaanse wijnproducenten op sterrenreis. Gaja, Biondi-Santi en Feudi di San Gregorio start...
Niels van Laatum: Moeite doen
20 juni 2022, 05:00 uur. Ik wek voorzichtig mijn vader van 81 en vraag hem of we alvast kunnen gaan. De melding op mijn telefoon zegt: ‘Het kan zijn dat u uw vlucht heeft gemist…’ Geen tijd te v...
Goed dat er wijn is… en wc-papier!
Eindelijk een organisatie die snapt wat onze eerste levensbehoeften zijn: wc-papier en wijn. Na The Good Roll, het bonte maar vooral betere alternatief voor de billenpoetser, is er nu ook The Good Win...
Bas Korpel: Portugal, schatkamer van inheemse druiven
Een Portugese chardonnay, sauvignon blanc of merlot kom ik zelden tegen op de proeftafel. Hoe dat komt? Het heeft alles te maken met de geïsoleerde ligging van het land. Verafgelegen van de rest van ...
Job Seuren: Wijn in een restaurant - De basics
Ik houd ervan uit eten te gaan, ik eet zelden thuis. Noem het je werk mee naar huis nemen, alleen dan dus naar een andere plek. De sfeer, het gemak, nieuwe smaken, nieuwe ideeën, alles draagt eraan b...
Bevestiging inschrijving Aanbiedingen nieuwsbrief
Gefeliciteerd vanaf nu ontvang je wekelijks ook de speciale aanbiedingen nieuwsbrief van De Grote Hamersma met daarin de wekelijkse actuele winkel aanbiedingen van in De Grote Hamersma goed scorende w...
Vers van de pers: druivenafval wordt gezonde voeding
Het begon met een beer die stond te peuzelen van een berg leeggeperste wijndruiven. Een Canadees bedrijf heeft 3,6 miljoen dollar aan financiering gekregen om voedzaam plantaardig eten te ontwikkelen ...
Recept voor varkenswang bij garnacha tinto
Pacomer in de Amsterdamse Pijp, vlak achter de Albert Cuypmarkt, is een van de oudste Spaanse delicatessenwinkel van Nederland. Al bijna dertig jaar ís dit de culinaire hotspot waar lekkerbekken uit ...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.