Gelanceerd in 2014, maar nu relevanter dan ooit! De Freedom Blend van Château Purcari is gemaakt als manifest voor de vrijheid, gemaakt van drie inheemse druiven uit drie verschillende landen; het ha...
Niels van Laatum: Groen lullen of groen doen?
Wijnondernemers die zich inspannen voor een beter milieu, ik juich ze toe. Omdat het nodig is om minder CO2 uit te stoten, minder met chemicaliën te werken, de biodiversiteit te vergroten en de grond...
Merde: ‘Het hagelt, het hagelt…’
In het weekend van 4 en 5 juni was het opnieuw raak: hagelstenen soms zo groot als pingpongballen troffen meerdere wijnbouwgebieden in Frankrijk. Klimaatverandering is de oorzaak dat het steeds vaker ...
Ook de Michelinsterren zijn groen
Je ziet ze steeds vaker, groene Michelinsterren. Voor restaurants met chefs die nauw samenwerken met telers, boeren en vissers. Die wildplukken in de bossen, hun eigen dieren hebben en kweken, en hun ...
Job Seuren: Sterretje erbij
Wat een week. Sinds 30 mei schijnt er een Michelinster op Zoldering. Eigenlijk moet deze column over wijn gaan, maar eenmalig gebruik ik het als een soort overpeinzing. Zo’n drie jaar geleden opende...
Nicolaas Klei: Waar komt de beste wijn vandaan?
Wijn is rood en komt uit Frankrijk, verordonneerde een wijndictator zaliger. Hij zei dat om lieden voor wie Chileense dropmerlot van € 3,99 het hoogtepunt van hun vineuze wereld was te sarren, maar ...
Mouton Cadet vegan bio-rosé
Ook Bordeaux gaat steeds meer eco. Onlangs lanceerde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild hun nieuwe Mouton Cadet bio-rosé. De wijn, met de focus op fruit en frisheid, is een blend van vier usual Bo...
De Franse slag is tegenwoordig een groene
De Franse wijnmaker Gérard Bertrand is, met meer dan 2 duizend hectare, de grootste producent van biodynamische wijn ter wereld. In 2002 begon hij zijn zestien wijngaarden in de Languedoc en de Rouss...
Niels van Laatum: Pionieren in Portugal
Ik hou van spanning. Vooral in wijn. Wijn met energie, met rafelrandjes – niet te glad, zeker niet gepolijst. Een beetje rauw en hoekig mag het soms best zijn. Anders, zonder uit de bocht te vli...
Job Seuren: Nederlands Kampioenschap Sommeliers
Deze week deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Niet zoals vroeger om te winnen, maar om te zien of ik nog mee kon komen met de steeds beter wordende jonge generatie. En het voorbee...
Het plastic wijnglas van de toekomst
In de race om het allemaal (nog) groener, houdbaarder en zuiniger te doen komt het Amerikaanse Govino met de nieuwste variant op het plastic wijnglas. Ze zetten al in 2008 de toon met hun herbruikbare...
Wat je van dichtbij haalt, is lekker
mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn De Nederlandse wijndrinker is dol op wijnen uit de zogeheten Nieuwe Wereld. De helft van alle wijn die we kopen, komt uit die contreien. ‘Wat je van ver haalt...
Steun Oekraïne met Purcari’s Freedom Blend
Gelanceerd in 2014, maar nu relevanter dan ooit! De Freedom Blend van Château Purcari is gemaakt als manifest voor de vrijheid, gemaakt van drie inheemse druiven uit drie verschillende landen; het ha...
Niels van Laatum: Groen lullen of groen doen?
Wijnondernemers die zich inspannen voor een beter milieu, ik juich ze toe. Omdat het nodig is om minder CO2 uit te stoten, minder met chemicaliën te werken, de biodiversiteit te vergroten en de grond...
Merde: ‘Het hagelt, het hagelt…’
In het weekend van 4 en 5 juni was het opnieuw raak: hagelstenen soms zo groot als pingpongballen troffen meerdere wijnbouwgebieden in Frankrijk. Klimaatverandering is de oorzaak dat het steeds vaker ...
Ook de Michelinsterren zijn groen
Je ziet ze steeds vaker, groene Michelinsterren. Voor restaurants met chefs die nauw samenwerken met telers, boeren en vissers. Die wildplukken in de bossen, hun eigen dieren hebben en kweken, en hun ...
Job Seuren: Sterretje erbij
Wat een week. Sinds 30 mei schijnt er een Michelinster op Zoldering. Eigenlijk moet deze column over wijn gaan, maar eenmalig gebruik ik het als een soort overpeinzing. Zo’n drie jaar geleden opende...
Nicolaas Klei: Waar komt de beste wijn vandaan?
Wijn is rood en komt uit Frankrijk, verordonneerde een wijndictator zaliger. Hij zei dat om lieden voor wie Chileense dropmerlot van € 3,99 het hoogtepunt van hun vineuze wereld was te sarren, maar ...
Mouton Cadet vegan bio-rosé
Ook Bordeaux gaat steeds meer eco. Onlangs lanceerde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild hun nieuwe Mouton Cadet bio-rosé. De wijn, met de focus op fruit en frisheid, is een blend van vier usual Bo...
De Franse slag is tegenwoordig een groene
De Franse wijnmaker Gérard Bertrand is, met meer dan 2 duizend hectare, de grootste producent van biodynamische wijn ter wereld. In 2002 begon hij zijn zestien wijngaarden in de Languedoc en de Rouss...
Niels van Laatum: Pionieren in Portugal
Ik hou van spanning. Vooral in wijn. Wijn met energie, met rafelrandjes – niet te glad, zeker niet gepolijst. Een beetje rauw en hoekig mag het soms best zijn. Anders, zonder uit de bocht te vli...
Job Seuren: Nederlands Kampioenschap Sommeliers
Deze week deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Niet zoals vroeger om te winnen, maar om te zien of ik nog mee kon komen met de steeds beter wordende jonge generatie. En het voorbee...
Het plastic wijnglas van de toekomst
In de race om het allemaal (nog) groener, houdbaarder en zuiniger te doen komt het Amerikaanse Govino met de nieuwste variant op het plastic wijnglas. Ze zetten al in 2008 de toon met hun herbruikbare...
Wat je van dichtbij haalt, is lekker
mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn De Nederlandse wijndrinker is dol op wijnen uit de zogeheten Nieuwe Wereld. De helft van alle wijn die we kopen, komt uit die contreien. ‘Wat je van ver haalt...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.