Alle artikelen in de categorie:

Job Seuren: Nederlands Kampioenschap Sommeliers

Deze week deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Niet zoals vroeger om te winnen, maar om te zien of ik nog mee kon komen met de steeds beter wordende jonge generatie. En het voorbee...

Het plastic wijnglas van de toekomst

In de race om het allemaal (nog) groener, houdbaarder en zuiniger te doen komt het Amerikaanse Govino met de nieuwste variant op het plastic wijnglas. Ze zetten al in 2008 de toon met hun herbruikbare...

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn De Nederlandse wijndrinker is dol op wijnen uit de zogeheten Nieuwe Wereld. De helft van alle wijn die we kopen, komt uit die contreien. ‘Wat je van ver haalt...

Buitengewone Wijn & BBQ recepten

Het is weer tijd om te barbecueën! Aanlokkelijke geuren van gekruid vlees, vis of groenten bereid op de barbecue. Vinify heeft samen met BBQ-ON Barbecuemaster Frank Klijn en sommelier Bas Vlug een aa...

Van het glas af

Na het gas moeten we nu ook van het glas af. De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton. Het materiaal voor de Italiaanse wijnen die d...

Niels van Laatum: Water of wijn?

Het is hier droog. Zo droog. En dan ben nog ik in het noordoosten van Spanje, laat staan in het midden, of het zuiden en meer naar het westen waar zelfs enkele (half)woestijnen zijn. De bodem lijkt ee...

Nicolaas Klei: Mensen proeven niet met hun neus, maar met hun oren.

Bij mij in de gang hangt een schilderij. Een stilleven, met een gouden lijst. Mooi! vinden mensen die het zien. Van wie is het, vragen ze. Van mij, zeg ik verbaasd. Eerlijk gekocht hoor! En het is gee...

Klimaatverandering rekt de grenzen op: Noorse wijn, iemand?

Wie ooit eens een wijncursus heeft gevolgd (die van De Grote Hamersma bijvoorbeeld) weet, de optimale breedtegraden om wijn te maken liggen tussen de 30 en 50. Dat was tot klimaatverandering serieus d...

Argentinië zoekt het hogerop

Argentinië. In de grote wereldwijde wijngids te vinden onder het hoofdstuk ‘Nieuwe Wereld’. Toch is dit toonaangevende Zuid-Amerikaanse wijnland bepaald niet van gisteren. Inmiddels wordt er al r...

Job Seuren: Asperges en wijn

Voor Brabanders zijn een aantal dingen heilig. Voorop staat natuurlijk carnaval, het jaarlijkse hos- en bierritueel dat mede aan de wieg stond van de crisis waarin we ons de afgelopen twee jaar bevond...

Cheval Blanc rooit wijnstokken voor bomen

Wijnmakers verzinnen en doen steeds meer om hun impact om het milieu te verkleinen. Of, om de invloed die klimaatverandering op hun wijnen heeft een halt toe te roepen. In het geval van Château Cheva...

Wijn drinken voor een schonere oceaan

Château Galoupet introduceert als eerste producent in de Provence een rosé in een kunststof fles. Die is plat, licht, flexibel en gemaakt van gerecycled plastic dat verzameld is langs kustlijnen. Op...

Job Seuren: Nederlands Kampioenschap Sommeliers

Deze week deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Niet zoals vroeger om te winnen, maar om te zien of ik nog mee kon komen met de steeds beter wordende jonge generatie. En het voorbee...

Het plastic wijnglas van de toekomst

In de race om het allemaal (nog) groener, houdbaarder en zuiniger te doen komt het Amerikaanse Govino met de nieuwste variant op het plastic wijnglas. Ze zetten al in 2008 de toon met hun herbruikbare...

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn De Nederlandse wijndrinker is dol op wijnen uit de zogeheten Nieuwe Wereld. De helft van alle wijn die we kopen, komt uit die contreien. ‘Wat je van ver haalt...

Buitengewone Wijn & BBQ recepten

Het is weer tijd om te barbecueën! Aanlokkelijke geuren van gekruid vlees, vis of groenten bereid op de barbecue. Vinify heeft samen met BBQ-ON Barbecuemaster Frank Klijn en sommelier Bas Vlug een aa...

Van het glas af

Na het gas moeten we nu ook van het glas af. De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton. Het materiaal voor de Italiaanse wijnen die d...

Niels van Laatum: Water of wijn?

Het is hier droog. Zo droog. En dan ben nog ik in het noordoosten van Spanje, laat staan in het midden, of het zuiden en meer naar het westen waar zelfs enkele (half)woestijnen zijn. De bodem lijkt ee...

Nicolaas Klei: Mensen proeven niet met hun neus, maar met hun oren.

Bij mij in de gang hangt een schilderij. Een stilleven, met een gouden lijst. Mooi! vinden mensen die het zien. Van wie is het, vragen ze. Van mij, zeg ik verbaasd. Eerlijk gekocht hoor! En het is gee...

Klimaatverandering rekt de grenzen op: Noorse wijn, iemand?

Wie ooit eens een wijncursus heeft gevolgd (die van De Grote Hamersma bijvoorbeeld) weet, de optimale breedtegraden om wijn te maken liggen tussen de 30 en 50. Dat was tot klimaatverandering serieus d...

Argentinië zoekt het hogerop

Argentinië. In de grote wereldwijde wijngids te vinden onder het hoofdstuk ‘Nieuwe Wereld’. Toch is dit toonaangevende Zuid-Amerikaanse wijnland bepaald niet van gisteren. Inmiddels wordt er al r...

Job Seuren: Asperges en wijn

Voor Brabanders zijn een aantal dingen heilig. Voorop staat natuurlijk carnaval, het jaarlijkse hos- en bierritueel dat mede aan de wieg stond van de crisis waarin we ons de afgelopen twee jaar bevond...

Cheval Blanc rooit wijnstokken voor bomen

Wijnmakers verzinnen en doen steeds meer om hun impact om het milieu te verkleinen. Of, om de invloed die klimaatverandering op hun wijnen heeft een halt toe te roepen. In het geval van Château Cheva...

Wijn drinken voor een schonere oceaan

Château Galoupet introduceert als eerste producent in de Provence een rosé in een kunststof fles. Die is plat, licht, flexibel en gemaakt van gerecycled plastic dat verzameld is langs kustlijnen. Op...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.