Alle artikelen in de categorie:

Recept voor tapas bij garnacha blanca

Wat serveren we bij de blanca van de garnachadruif die solo optreedt in het wit van Marqués de Montañana? Aan wie kunnen we dat  beter vragen dan aan Paco zelf, die is niet alleen officieel ‘...

Zo goed is Calatayud

Welkom in het noorden van Spanje. Net over en achter de Pyreneeën vinden we het grote Aragón, in de Middeleeuwen nota bene een heus koninkrijk. En weliswaar zijn we net de grens over: er is meteen w...

Nicolaas Klei: Welke wijn bij welk mens?

Al zevenentwintig jaar heb ik geen vakantie. De avonden worden langer en lichter, de buurtdruïde verzamelt mensenoffers voor de zonnewende, op het schoolplein aan de overkant wordt er gedekt voor het...

Je favoriete Beaujolais eerder in het schap?

Na een relatief normaal eerste kwartaal schoot ook in de Beaujolais-regio in mei de temperatuur omhoog. Drie graden boven het maandelijks gemiddelde. Sinds 1992 het op twee na vroegste jaar dat de dru...

Een nieuwe loot aan de certificeringsboom: ROC

Op dit moment hét hotste item in de landbouw is de regeneratieve stijl, met een positief effect op de omgeving. Met minimale bodemverstoring, minimaal gebruik van chemische middelen, maximale biodive...

Niels van Laatum: Alcohol en suiker, kan het een ietsje minder?

Als auteur van het boek Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn heb ik mij verdiept in de wereld van wijnen die gemaakt zijn met minimaal ingrijpen: low-intervention wine. Met minimale hulpm...

Steun Oekraïne met Purcari’s Freedom Blend

Gelanceerd in 2014, maar nu relevanter dan ooit! De Freedom Blend van Château Purcari is gemaakt als manifest voor de vrijheid, gemaakt van drie inheemse druiven uit drie verschillende landen; het ha...

Niels van Laatum: Groen lullen of groen doen?

Wijnondernemers die zich inspannen voor een beter milieu, ik juich ze toe. Omdat het nodig is om minder CO2 uit te stoten, minder met chemicaliën te werken, de biodiversiteit te vergroten en de grond...

Merde: ‘Het hagelt, het hagelt…’

In het weekend van 4 en 5 juni was het opnieuw raak: hagelstenen soms zo groot als pingpongballen troffen meerdere wijnbouwgebieden in Frankrijk. Klimaatverandering is de oorzaak dat het steeds vaker ...

Ook de Michelinsterren zijn groen

Je ziet ze steeds vaker, groene Michelinsterren. Voor restaurants met chefs die nauw samenwerken met telers, boeren en vissers. Die wildplukken in de bossen, hun eigen dieren hebben en kweken, en hun ...

Job Seuren: Sterretje erbij

Wat een week. Sinds 30 mei schijnt er een Michelinster op Zoldering. Eigenlijk moet deze column over wijn gaan, maar eenmalig gebruik ik het als een soort overpeinzing. Zo’n drie jaar geleden opende...

Nicolaas Klei: Waar komt de beste wijn vandaan?

Wijn is rood en komt uit Frankrijk, verordonneerde een wijndictator zaliger. Hij zei dat om lieden voor wie Chileense dropmerlot van € 3,99 het hoogtepunt van hun vineuze wereld was te sarren, maar ...

Recept voor tapas bij garnacha blanca

Wat serveren we bij de blanca van de garnachadruif die solo optreedt in het wit van Marqués de Montañana? Aan wie kunnen we dat  beter vragen dan aan Paco zelf, die is niet alleen officieel ‘...

Zo goed is Calatayud

Welkom in het noorden van Spanje. Net over en achter de Pyreneeën vinden we het grote Aragón, in de Middeleeuwen nota bene een heus koninkrijk. En weliswaar zijn we net de grens over: er is meteen w...

Nicolaas Klei: Welke wijn bij welk mens?

Al zevenentwintig jaar heb ik geen vakantie. De avonden worden langer en lichter, de buurtdruïde verzamelt mensenoffers voor de zonnewende, op het schoolplein aan de overkant wordt er gedekt voor het...

Je favoriete Beaujolais eerder in het schap?

Na een relatief normaal eerste kwartaal schoot ook in de Beaujolais-regio in mei de temperatuur omhoog. Drie graden boven het maandelijks gemiddelde. Sinds 1992 het op twee na vroegste jaar dat de dru...

Een nieuwe loot aan de certificeringsboom: ROC

Op dit moment hét hotste item in de landbouw is de regeneratieve stijl, met een positief effect op de omgeving. Met minimale bodemverstoring, minimaal gebruik van chemische middelen, maximale biodive...

Niels van Laatum: Alcohol en suiker, kan het een ietsje minder?

Als auteur van het boek Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn heb ik mij verdiept in de wereld van wijnen die gemaakt zijn met minimaal ingrijpen: low-intervention wine. Met minimale hulpm...

Steun Oekraïne met Purcari’s Freedom Blend

Gelanceerd in 2014, maar nu relevanter dan ooit! De Freedom Blend van Château Purcari is gemaakt als manifest voor de vrijheid, gemaakt van drie inheemse druiven uit drie verschillende landen; het ha...

Niels van Laatum: Groen lullen of groen doen?

Wijnondernemers die zich inspannen voor een beter milieu, ik juich ze toe. Omdat het nodig is om minder CO2 uit te stoten, minder met chemicaliën te werken, de biodiversiteit te vergroten en de grond...

Merde: ‘Het hagelt, het hagelt…’

In het weekend van 4 en 5 juni was het opnieuw raak: hagelstenen soms zo groot als pingpongballen troffen meerdere wijnbouwgebieden in Frankrijk. Klimaatverandering is de oorzaak dat het steeds vaker ...

Ook de Michelinsterren zijn groen

Je ziet ze steeds vaker, groene Michelinsterren. Voor restaurants met chefs die nauw samenwerken met telers, boeren en vissers. Die wildplukken in de bossen, hun eigen dieren hebben en kweken, en hun ...

Job Seuren: Sterretje erbij

Wat een week. Sinds 30 mei schijnt er een Michelinster op Zoldering. Eigenlijk moet deze column over wijn gaan, maar eenmalig gebruik ik het als een soort overpeinzing. Zo’n drie jaar geleden opende...

Nicolaas Klei: Waar komt de beste wijn vandaan?

Wijn is rood en komt uit Frankrijk, verordonneerde een wijndictator zaliger. Hij zei dat om lieden voor wie Chileense dropmerlot van € 3,99 het hoogtepunt van hun vineuze wereld was te sarren, maar ...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.