Alle artikelen in de categorie:

Nicolaas Klei: Waar komt de beste wijn vandaan?

Wijn is rood en komt uit Frankrijk, verordonneerde een wijndictator zaliger. Hij zei dat om lieden voor wie Chileense dropmerlot van € 3,99 het hoogtepunt van hun vineuze wereld was te sarren, maar ...

Mouton Cadet vegan bio-rosé

Ook Bordeaux gaat steeds meer eco. Onlangs lanceerde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild hun nieuwe Mouton Cadet bio-rosé. De wijn, met de focus op fruit en frisheid, is een blend van vier usual Bo...

De Franse slag is tegenwoordig een groene

De Franse wijnmaker Gérard Bertrand is, met meer dan 2 duizend hectare, de grootste producent van biodynamische wijn ter wereld. In 2002 begon hij zijn zestien wijngaarden in de Languedoc en de Rouss...

Niels van Laatum: Pionieren in Portugal

Ik hou van spanning. Vooral in wijn. Wijn met energie, met rafelrandjes – niet te glad, zeker niet gepolijst. Een beetje rauw en hoekig mag het soms best zijn. Anders, zonder uit de bocht te vli...

Job Seuren: Nederlands Kampioenschap Sommeliers

Deze week deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Niet zoals vroeger om te winnen, maar om te zien of ik nog mee kon komen met de steeds beter wordende jonge generatie. En het voorbee...

Het plastic wijnglas van de toekomst

In de race om het allemaal (nog) groener, houdbaarder en zuiniger te doen komt het Amerikaanse Govino met de nieuwste variant op het plastic wijnglas. Ze zetten al in 2008 de toon met hun herbruikbare...

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn De Nederlandse wijndrinker is dol op wijnen uit de zogeheten Nieuwe Wereld. De helft van alle wijn die we kopen, komt uit die contreien. ‘Wat je van ver haalt...

Buitengewone Wijn & BBQ recepten

Het is weer tijd om te barbecueën! Aanlokkelijke geuren van gekruid vlees, vis of groenten bereid op de barbecue. Vinify heeft samen met BBQ-ON Barbecuemaster Frank Klijn en sommelier Bas Vlug een aa...

Van het glas af

Na het gas moeten we nu ook van het glas af. De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton. Het materiaal voor de Italiaanse wijnen die d...

Niels van Laatum: Water of wijn?

Het is hier droog. Zo droog. En dan ben nog ik in het noordoosten van Spanje, laat staan in het midden, of het zuiden en meer naar het westen waar zelfs enkele (half)woestijnen zijn. De bodem lijkt ee...

Nicolaas Klei: Mensen proeven niet met hun neus, maar met hun oren.

Bij mij in de gang hangt een schilderij. Een stilleven, met een gouden lijst. Mooi! vinden mensen die het zien. Van wie is het, vragen ze. Van mij, zeg ik verbaasd. Eerlijk gekocht hoor! En het is gee...

Klimaatverandering rekt de grenzen op: Noorse wijn, iemand?

Wie ooit eens een wijncursus heeft gevolgd (die van De Grote Hamersma bijvoorbeeld) weet, de optimale breedtegraden om wijn te maken liggen tussen de 30 en 50. Dat was tot klimaatverandering serieus d...

Nicolaas Klei: Waar komt de beste wijn vandaan?

Wijn is rood en komt uit Frankrijk, verordonneerde een wijndictator zaliger. Hij zei dat om lieden voor wie Chileense dropmerlot van € 3,99 het hoogtepunt van hun vineuze wereld was te sarren, maar ...

Mouton Cadet vegan bio-rosé

Ook Bordeaux gaat steeds meer eco. Onlangs lanceerde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild hun nieuwe Mouton Cadet bio-rosé. De wijn, met de focus op fruit en frisheid, is een blend van vier usual Bo...

De Franse slag is tegenwoordig een groene

De Franse wijnmaker Gérard Bertrand is, met meer dan 2 duizend hectare, de grootste producent van biodynamische wijn ter wereld. In 2002 begon hij zijn zestien wijngaarden in de Languedoc en de Rouss...

Niels van Laatum: Pionieren in Portugal

Ik hou van spanning. Vooral in wijn. Wijn met energie, met rafelrandjes – niet te glad, zeker niet gepolijst. Een beetje rauw en hoekig mag het soms best zijn. Anders, zonder uit de bocht te vli...

Job Seuren: Nederlands Kampioenschap Sommeliers

Deze week deed ik mee aan het Nederlands Kampioenschap Sommeliers. Niet zoals vroeger om te winnen, maar om te zien of ik nog mee kon komen met de steeds beter wordende jonge generatie. En het voorbee...

Het plastic wijnglas van de toekomst

In de race om het allemaal (nog) groener, houdbaarder en zuiniger te doen komt het Amerikaanse Govino met de nieuwste variant op het plastic wijnglas. Ze zetten al in 2008 de toon met hun herbruikbare...

Wat je van dichtbij haalt, is lekker

mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn De Nederlandse wijndrinker is dol op wijnen uit de zogeheten Nieuwe Wereld. De helft van alle wijn die we kopen, komt uit die contreien. ‘Wat je van ver haalt...

Buitengewone Wijn & BBQ recepten

Het is weer tijd om te barbecueën! Aanlokkelijke geuren van gekruid vlees, vis of groenten bereid op de barbecue. Vinify heeft samen met BBQ-ON Barbecuemaster Frank Klijn en sommelier Bas Vlug een aa...

Van het glas af

Na het gas moeten we nu ook van het glas af. De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton. Het materiaal voor de Italiaanse wijnen die d...

Niels van Laatum: Water of wijn?

Het is hier droog. Zo droog. En dan ben nog ik in het noordoosten van Spanje, laat staan in het midden, of het zuiden en meer naar het westen waar zelfs enkele (half)woestijnen zijn. De bodem lijkt ee...

Nicolaas Klei: Mensen proeven niet met hun neus, maar met hun oren.

Bij mij in de gang hangt een schilderij. Een stilleven, met een gouden lijst. Mooi! vinden mensen die het zien. Van wie is het, vragen ze. Van mij, zeg ik verbaasd. Eerlijk gekocht hoor! En het is gee...

Klimaatverandering rekt de grenzen op: Noorse wijn, iemand?

Wie ooit eens een wijncursus heeft gevolgd (die van De Grote Hamersma bijvoorbeeld) weet, de optimale breedtegraden om wijn te maken liggen tussen de 30 en 50. Dat was tot klimaatverandering serieus d...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.