Alle artikelen in de categorie:

Niels van Laatum: Druiven telen nieuwe stijl: van wijnboer naar grondboer

Groen kan altijd anders. Gelukkig maar. Want ondanks dat wijnbouw steeds minder belastend voor milieu en omgeving wordt, is op het op de lange termijn nog steeds niet duurzaam. Althans, zo luidt de me...

Bio blijft hard doorgroeien in Frankrijk

In 2020 was ‘al’ 17 procent van alle wijngaarden in Frankrijk biologisch. Als we ervan uitgaan dat dit wijnbedrijven zijn die dat gecertificeerd doen, want het zijn de officiële cijfers van Agenc...

Job Seuren: Decadent drinken

Ik houd van zoete wijn. Zo, het is eruit. Mijn naam is Job en ik houd van zoete wijn. Nee, natuurlijk niet van lafzoete liebfraumilch of canei, maar van het échte soort. Je weet wel, snobistisch zoet...

Airtender

Airtender is een 100 procent Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het gebruik van lucht en vacuüm om geuren en smaken van wijn en andere consumptieartikelen beter tot hun recht te lat...

Nicolaas Klei: Lekker groen

In het begin werd biologische wijn gemaakt door lieve bevlogen geitenbreiers. Die hadden het beste met ons voor, en nog meer hielden ze van Moeder Aarde, maar van wijn maken hadden ze minder verstand....

Geen wijn maar molotovcocktails

Het kon niet uitblijven, nieuws uit Oekraïne. De invasie door de Russen noodt iedereen tot drastische maatregelen. Wijnmakers zijn gestopt met het bottelen van wijn, maar vullen hun flessen met benzi...

Niels van Laatum: Vergeet alles wat je weet over Franse druivenrassen

Frankrijk is een traditioneel wijnland. Per regio is al sinds de invoering van het appellatie-systeem, ergens halverwege de negentiende eeuw, bepaald welke druivenrassen waar mogen worden gebruikt om ...

Biologische wijn scoort (steeds) beter in Italië

‘Drie bekertjes’ voor deze wijn! Dat klinkt misschien suf maar in Italië ben je een hele baas als jouw wijn Tre Bicchieri (drie glazen) scoort. Gambero Rosso, een Italiaans tijdschrift voor eten ...

Niels van Laatum: De groene sprong voorwaarts

Een heel eind beneden, ergens onderaan ons bolletje, maken ze ook al jaren wijn. Precies, Down Under. Da’s niet eens makkelijk daar, overigens. Warmte, droogte, bosbranden, overstromingen ook –...

Magere melk als vervanger van koper?

Om schimmels als (valse) meeldauw in de wijngaard te bestrijden is een papje van koper en kalk het meest effectief. Helaas. Want koper is een zwaar metaal en via het grondwater ook een bedreiging voor...

Grootste wijnproducent van Zuid-Amerika loopt in de pas

Duurzaam aanpakken, daar gaan tegenwoordig hele strategieën aan vooraf. Dat is niet gewoon even – uh – aanpakken. De grootste wijnspeler van Zuid-Amerika, Viña Concha y Toro, presenteerd...

Nicolaas Klei: Drink minder, proef meer.

Het beste dieet, dat is volgens een vriendin die grappig genoeg net zo heet als haar kookboekwinkel, nog altijd het EDH-dieet. Eet De Helft. Niks geen gedoe met gluten, koolhydraten of eierkoeken, hee...

Niels van Laatum: Druiven telen nieuwe stijl: van wijnboer naar grondboer

Groen kan altijd anders. Gelukkig maar. Want ondanks dat wijnbouw steeds minder belastend voor milieu en omgeving wordt, is op het op de lange termijn nog steeds niet duurzaam. Althans, zo luidt de me...

Bio blijft hard doorgroeien in Frankrijk

In 2020 was ‘al’ 17 procent van alle wijngaarden in Frankrijk biologisch. Als we ervan uitgaan dat dit wijnbedrijven zijn die dat gecertificeerd doen, want het zijn de officiële cijfers van Agenc...

Job Seuren: Decadent drinken

Ik houd van zoete wijn. Zo, het is eruit. Mijn naam is Job en ik houd van zoete wijn. Nee, natuurlijk niet van lafzoete liebfraumilch of canei, maar van het échte soort. Je weet wel, snobistisch zoet...

Airtender

Airtender is een 100 procent Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het gebruik van lucht en vacuüm om geuren en smaken van wijn en andere consumptieartikelen beter tot hun recht te lat...

Nicolaas Klei: Lekker groen

In het begin werd biologische wijn gemaakt door lieve bevlogen geitenbreiers. Die hadden het beste met ons voor, en nog meer hielden ze van Moeder Aarde, maar van wijn maken hadden ze minder verstand....

Geen wijn maar molotovcocktails

Het kon niet uitblijven, nieuws uit Oekraïne. De invasie door de Russen noodt iedereen tot drastische maatregelen. Wijnmakers zijn gestopt met het bottelen van wijn, maar vullen hun flessen met benzi...

Niels van Laatum: Vergeet alles wat je weet over Franse druivenrassen

Frankrijk is een traditioneel wijnland. Per regio is al sinds de invoering van het appellatie-systeem, ergens halverwege de negentiende eeuw, bepaald welke druivenrassen waar mogen worden gebruikt om ...

Biologische wijn scoort (steeds) beter in Italië

‘Drie bekertjes’ voor deze wijn! Dat klinkt misschien suf maar in Italië ben je een hele baas als jouw wijn Tre Bicchieri (drie glazen) scoort. Gambero Rosso, een Italiaans tijdschrift voor eten ...

Niels van Laatum: De groene sprong voorwaarts

Een heel eind beneden, ergens onderaan ons bolletje, maken ze ook al jaren wijn. Precies, Down Under. Da’s niet eens makkelijk daar, overigens. Warmte, droogte, bosbranden, overstromingen ook –...

Magere melk als vervanger van koper?

Om schimmels als (valse) meeldauw in de wijngaard te bestrijden is een papje van koper en kalk het meest effectief. Helaas. Want koper is een zwaar metaal en via het grondwater ook een bedreiging voor...

Grootste wijnproducent van Zuid-Amerika loopt in de pas

Duurzaam aanpakken, daar gaan tegenwoordig hele strategieën aan vooraf. Dat is niet gewoon even – uh – aanpakken. De grootste wijnspeler van Zuid-Amerika, Viña Concha y Toro, presenteerd...

Nicolaas Klei: Drink minder, proef meer.

Het beste dieet, dat is volgens een vriendin die grappig genoeg net zo heet als haar kookboekwinkel, nog altijd het EDH-dieet. Eet De Helft. Niks geen gedoe met gluten, koolhydraten of eierkoeken, hee...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.