Alle artikelen in de categorie:

Nicolaas Klei: Hoe lang blijft een geopende fles wijn goed?

Dachten we dat wijnboeren nog ouderwetse drinkebroers waren, haalt Claude Papin een fles met een zeer zunig bodempje wijn uit z’n koelkast: “Staat al ruim een maand open. Elke dag een glaasje. Wil...

Pinot Paradise 3: Pinot Noir alias Spätburgunder

Aan pinot blanc – alias weissburgunder – hebben we in het voorjaar al een artikel gewijd. Zo ook aan pinot gris, tevens bekend onder zijn Duitse artiestennaam grauburgunder. Beide zijn tot...

Arthur van Amerongen - Dé Wijngids voor de Algarve en de Alentejo

Ik ontvang regelmatig post van fans die bijna verwijtend maar vooral smachtend schrijven: wat bent u toch een goudhaantje. U zit daar maar het hele jaar met de voetjes in de zee, glaasje vinho in de k...

De bladeren vallen, de prijzen dalen

Nederland zag er toch nog behoorlijk anders uit toen we in de zomer verslag deden over het fenomeen wijnmarkten. Op het moment van publiceren zaten we met zijn allen net in de fase ‘terrasje open, t...

Job Seuren: Wijnarrangement, maar dan goed

‘De liefde. Daar zouden ze nou eens een liedje over moeten schrijven’ grapt Theo Maassen. Als je met wijn en restaurants bezig bent dan heb je het gevoel dat er net zo vaak over wijnarrangementen ...

Hubrecht Duijker: Malbec uit Mendoza

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw...

Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé

Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft zij ook een geweldig...

Hubrecht Duijker: Herfst

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: Petrus als karakter

Wijnen zijn als honden, ze groeien naar hun baasje. Ze nemen het karakter van hun baasje of in dit geval hun maker aan. En misschien ook wel een beetje andersom. Neem Chablisicoon Vincent Dauvissat bi...

Hubrecht Duijker: Vakantiegevoel

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Nicolaas Klei: Over kookwijn

Indachtig het oude mopje ‘ik kook altijd met wijn – soms doe ik het zelfs in het eten’, rijst tijdens het wachten naast de ovendeur de vraag: welke wijn gaat in de pan, en welke in de man? O...

Nicolaas Klei: Hoe lang blijft een geopende fles wijn goed?

Dachten we dat wijnboeren nog ouderwetse drinkebroers waren, haalt Claude Papin een fles met een zeer zunig bodempje wijn uit z’n koelkast: “Staat al ruim een maand open. Elke dag een glaasje. Wil...

Pinot Paradise 3: Pinot Noir alias Spätburgunder

Aan pinot blanc – alias weissburgunder – hebben we in het voorjaar al een artikel gewijd. Zo ook aan pinot gris, tevens bekend onder zijn Duitse artiestennaam grauburgunder. Beide zijn tot...

Arthur van Amerongen - Dé Wijngids voor de Algarve en de Alentejo

Ik ontvang regelmatig post van fans die bijna verwijtend maar vooral smachtend schrijven: wat bent u toch een goudhaantje. U zit daar maar het hele jaar met de voetjes in de zee, glaasje vinho in de k...

De bladeren vallen, de prijzen dalen

Nederland zag er toch nog behoorlijk anders uit toen we in de zomer verslag deden over het fenomeen wijnmarkten. Op het moment van publiceren zaten we met zijn allen net in de fase ‘terrasje open, t...

Job Seuren: Wijnarrangement, maar dan goed

‘De liefde. Daar zouden ze nou eens een liedje over moeten schrijven’ grapt Theo Maassen. Als je met wijn en restaurants bezig bent dan heb je het gevoel dat er net zo vaak over wijnarrangementen ...

Hubrecht Duijker: Malbec uit Mendoza

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw...

Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé

Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft zij ook een geweldig...

Hubrecht Duijker: Herfst

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: Petrus als karakter

Wijnen zijn als honden, ze groeien naar hun baasje. Ze nemen het karakter van hun baasje of in dit geval hun maker aan. En misschien ook wel een beetje andersom. Neem Chablisicoon Vincent Dauvissat bi...

Hubrecht Duijker: Vakantiegevoel

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Nicolaas Klei: Over kookwijn

Indachtig het oude mopje ‘ik kook altijd met wijn – soms doe ik het zelfs in het eten’, rijst tijdens het wachten naast de ovendeur de vraag: welke wijn gaat in de pan, en welke in de man? O...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.