Alle artikelen in de categorie:

Kleigoed en Hamerstuk #12

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

World Verdejo Day

Vanaf deze plek hebben we de verdejo al eens toegejuicht in onze lofzang over Rueda. Niet onterecht natuurlijk. Voor wie die bijdrage destijds gemist heeft hier nog even de hoogtepunten. De druif zett...

Wat is het verschil tussen goede en slechte wijn

Als je regelmatig over wijn schrijft heb je af en toe een steuntje inspiratie nodig. Alles is inmiddels wel gezegd, toch? Niet dus. Dit keer kwam niet mijn immer kritische vriendin, maar de lieftallig...

Corsicaans druiven duo

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij vanaf nu regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het...

Kleigoed en Hamerstuk #11

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Job Seuren: (g)een ezel

Ik voel hem nog. Na drie maanden sluiting mochten we in juni 2020 weer open en de eerste week werken vierden we bij Café Parlotte in de Amsterdamse Westerstraat. We waren in jubelstemming. Toch hield...

Wat heeft de zomer straks te bieden?

Iedere wijninkoper die we spreken – klein en groot – is het er helemaal over eens: in Nederland beginnen we steeds vaker de wat duurdere wijnen te drinken. Weliswaar is de gemiddelde consumpti...

Pinot Paradise: Pinot Gris alias Grauburgunder

We trekken verder door Pinot Paradise, het koosnaampje dat menig wijnboer in Duitsland gebruikt om toch vooral maar te onderstrepen dat het land ‘meer is dan alleen maar riesling.’  In de vor...

Ribera del Duero

Ribera del Duero, met stip één van de beste rode wijngebieden van Spanje. De wijnen danken hun spannende karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief d...

Kleigoed en Hamerstuk #10

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Seuren wil niet zeuren: Terug naar de basis

Begin deze week deed ik wijnexamen WSET. Het bleek het een uitstekende gelegenheid om aspecten die ik voor normaal was gaan aannemen eens kritisch onder de loep te nemen. De prijs van een fles wijn bi...

Kleigoed en Hamerstuk #9

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Kleigoed en Hamerstuk #12

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

World Verdejo Day

Vanaf deze plek hebben we de verdejo al eens toegejuicht in onze lofzang over Rueda. Niet onterecht natuurlijk. Voor wie die bijdrage destijds gemist heeft hier nog even de hoogtepunten. De druif zett...

Wat is het verschil tussen goede en slechte wijn

Als je regelmatig over wijn schrijft heb je af en toe een steuntje inspiratie nodig. Alles is inmiddels wel gezegd, toch? Niet dus. Dit keer kwam niet mijn immer kritische vriendin, maar de lieftallig...

Corsicaans druiven duo

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij vanaf nu regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het...

Kleigoed en Hamerstuk #11

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Job Seuren: (g)een ezel

Ik voel hem nog. Na drie maanden sluiting mochten we in juni 2020 weer open en de eerste week werken vierden we bij Café Parlotte in de Amsterdamse Westerstraat. We waren in jubelstemming. Toch hield...

Wat heeft de zomer straks te bieden?

Iedere wijninkoper die we spreken – klein en groot – is het er helemaal over eens: in Nederland beginnen we steeds vaker de wat duurdere wijnen te drinken. Weliswaar is de gemiddelde consumpti...

Pinot Paradise: Pinot Gris alias Grauburgunder

We trekken verder door Pinot Paradise, het koosnaampje dat menig wijnboer in Duitsland gebruikt om toch vooral maar te onderstrepen dat het land ‘meer is dan alleen maar riesling.’  In de vor...

Ribera del Duero

Ribera del Duero, met stip één van de beste rode wijngebieden van Spanje. De wijnen danken hun spannende karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief d...

Kleigoed en Hamerstuk #10

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Seuren wil niet zeuren: Terug naar de basis

Begin deze week deed ik wijnexamen WSET. Het bleek het een uitstekende gelegenheid om aspecten die ik voor normaal was gaan aannemen eens kritisch onder de loep te nemen. De prijs van een fles wijn bi...

Kleigoed en Hamerstuk #9

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.