Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Horeca tips & tricks
Uit eten gaan moet leuk zijn, afstandelijke zakelijke diners daargelaten. Sfeervol, gezellig, smakelijk, dat je er echt zin in krijgt. Goed eten in spannende of minder spannende mate is daarbij essent...
Rosé is here to stay
Na het succes De Lekkerste Chardonnay, inmiddels bijna twintig jaar geleden, verzocht de uitgever al ras om toch vooral ook maar meteen nummer twee te maken. De Lekkerste Rosé, dat vonden ze een goed...
Best in Bayern
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Kleigoed en Hamerstuk #14
Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...
Job Seuren: Keuzestress
Ik durf niet meer naar de deur als de postbode is geweest. Ik ben halverwege de 30, maar mijn vriendin zou zeggen; zeg maar gerust bijna 40. Vrijwel dagelijks ligt de mat bezaaid met stapels gekleurde...
Kleigoed en Hamerstuk #13
Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...
Laat op de dag
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Vintage Port, de onneembare reis
Zoals zo ontzettend velen zou ik vorig jaar op vakantie gaan in het buitenland. Onze bedoeling was Portugal van zuid tot noord doorkruisen. Beetje kust, beetje niksen, beetje surfen (vriendin dan), be...
Kleigoed en Hamerstuk #12
Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...
World Verdejo Day
Vanaf deze plek hebben we de verdejo al eens toegejuicht in onze lofzang over Rueda. Niet onterecht natuurlijk. Voor wie die bijdrage destijds gemist heeft hier nog even de hoogtepunten. De druif zett...
Wat is het verschil tussen goede en slechte wijn
Als je regelmatig over wijn schrijft heb je af en toe een steuntje inspiratie nodig. Alles is inmiddels wel gezegd, toch? Niet dus. Dit keer kwam niet mijn immer kritische vriendin, maar de lieftallig...
Glaasje Groen
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Horeca tips & tricks
Uit eten gaan moet leuk zijn, afstandelijke zakelijke diners daargelaten. Sfeervol, gezellig, smakelijk, dat je er echt zin in krijgt. Goed eten in spannende of minder spannende mate is daarbij essent...
Rosé is here to stay
Na het succes De Lekkerste Chardonnay, inmiddels bijna twintig jaar geleden, verzocht de uitgever al ras om toch vooral ook maar meteen nummer twee te maken. De Lekkerste Rosé, dat vonden ze een goed...
Best in Bayern
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Kleigoed en Hamerstuk #14
Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...
Job Seuren: Keuzestress
Ik durf niet meer naar de deur als de postbode is geweest. Ik ben halverwege de 30, maar mijn vriendin zou zeggen; zeg maar gerust bijna 40. Vrijwel dagelijks ligt de mat bezaaid met stapels gekleurde...
Kleigoed en Hamerstuk #13
Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...
Laat op de dag
Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...
Vintage Port, de onneembare reis
Zoals zo ontzettend velen zou ik vorig jaar op vakantie gaan in het buitenland. Onze bedoeling was Portugal van zuid tot noord doorkruisen. Beetje kust, beetje niksen, beetje surfen (vriendin dan), be...
Kleigoed en Hamerstuk #12
Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...
World Verdejo Day
Vanaf deze plek hebben we de verdejo al eens toegejuicht in onze lofzang over Rueda. Niet onterecht natuurlijk. Voor wie die bijdrage destijds gemist heeft hier nog even de hoogtepunten. De druif zett...
Wat is het verschil tussen goede en slechte wijn
Als je regelmatig over wijn schrijft heb je af en toe een steuntje inspiratie nodig. Alles is inmiddels wel gezegd, toch? Niet dus. Dit keer kwam niet mijn immer kritische vriendin, maar de lieftallig...
Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.