Alle artikelen in de categorie:

Champagne is de enige wijn die je 24 uur per dag kunt drinken

Het is mijn vaste opening als ik met Circus Champagne door het land trek. Met name de laatste jaren deed ik vele dorpen en steden aan. Door onze groeiende belletjesconsumptie nam ook de dorst naar inf...

Kleigoed en Hamerstuk #3

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Kerst. Maar dan met mate

Daar zitten we dan straks kerstfeest te vieren. Met zijn vieren. Vooruit, met zijn vijven dan, omdat het mag.  En dat terwijl we vorig jaar nog zo’n goed voornemen hadden:  ‘Tijdens het ...

Van de kleintjes moet je het hebben

Dit artikel verscheen eerder in o.a. het AD en de regionale kranten. Steun kleine ondernemers, is het motto in coronatijd. Dus waarom dit jaar geen wijn van een kleine boer bij de kerstdis? De wijnen ...

Seuren wil niet zeuren: Sherry

Ja hoor, het is weer zo ver. Eens per jaar is er zo’n irritante professional die belerend probeert ‘de consument’ (want er is natuurlijk maar 1 consument…) van Sherry te overtuigen. Diezelfde ...

Zo doet men dat in Somontano, project VIDAS

Tien jaar geleden verscheen er een interview waarin een aantal Spaanse toonaangevende wijnproducenten hun zorgen uitsprak over klimaatverandering, de invloed daarvan op de wijnwereld en vooral welke v...

De roep om Rueda

In Rueda, de steeds populairder wordende witte wijnstreek onder Valladolid, speelt de verdejodruif al meer dan duizend jaar een thuiswedstrijd. Alleen deed deze dat heel lang puur op routine. Wat de d...

De Grote Hamersma Adventskalender 2020

In Duitsland staat het traditionele Oktoberfest in het teken van het bier. In samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn zet De Grote Hamersma deze maand echter de Duitse wijnen in de schi...

Een witte kerst? Een rode? Of een rosé?

Een ding is zeker, in ieder geval wordt het een wijnfestijn. Pre-corona zat de belangstelling in Nederland voor wijnen van een betere kwaliteit (en een hoger prijskaartje) al in de lift maar dankzij â...

Kleigoed en Hamerstuk #2

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Seuren wil niet zeuren: Orange Wines

We doen er nu heel tof en springerig over, maar toen wij 10 jaar geleden pas in de verte de term ‘natuurwijn’ hoorden fluisteren stond in het vooruitstrevende tweesterrenrestaurant Hibiscus in Lon...

Orange Wine: Oranje boven

De gevestigde wijndriehoek rood-wit-rosé moet inschikken. Langzaam maar zeker schemert er een nieuwe kleur door op het smaakpalet van de wijndrinker: oranje. Nu klinkt dat misschien als een modeversc...

Champagne is de enige wijn die je 24 uur per dag kunt drinken

Het is mijn vaste opening als ik met Circus Champagne door het land trek. Met name de laatste jaren deed ik vele dorpen en steden aan. Door onze groeiende belletjesconsumptie nam ook de dorst naar inf...

Kleigoed en Hamerstuk #3

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Kerst. Maar dan met mate

Daar zitten we dan straks kerstfeest te vieren. Met zijn vieren. Vooruit, met zijn vijven dan, omdat het mag.  En dat terwijl we vorig jaar nog zo’n goed voornemen hadden:  ‘Tijdens het ...

Van de kleintjes moet je het hebben

Dit artikel verscheen eerder in o.a. het AD en de regionale kranten. Steun kleine ondernemers, is het motto in coronatijd. Dus waarom dit jaar geen wijn van een kleine boer bij de kerstdis? De wijnen ...

Seuren wil niet zeuren: Sherry

Ja hoor, het is weer zo ver. Eens per jaar is er zo’n irritante professional die belerend probeert ‘de consument’ (want er is natuurlijk maar 1 consument…) van Sherry te overtuigen. Diezelfde ...

Zo doet men dat in Somontano, project VIDAS

Tien jaar geleden verscheen er een interview waarin een aantal Spaanse toonaangevende wijnproducenten hun zorgen uitsprak over klimaatverandering, de invloed daarvan op de wijnwereld en vooral welke v...

De roep om Rueda

In Rueda, de steeds populairder wordende witte wijnstreek onder Valladolid, speelt de verdejodruif al meer dan duizend jaar een thuiswedstrijd. Alleen deed deze dat heel lang puur op routine. Wat de d...

De Grote Hamersma Adventskalender 2020

In Duitsland staat het traditionele Oktoberfest in het teken van het bier. In samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn zet De Grote Hamersma deze maand echter de Duitse wijnen in de schi...

Een witte kerst? Een rode? Of een rosé?

Een ding is zeker, in ieder geval wordt het een wijnfestijn. Pre-corona zat de belangstelling in Nederland voor wijnen van een betere kwaliteit (en een hoger prijskaartje) al in de lift maar dankzij â...

Kleigoed en Hamerstuk #2

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Seuren wil niet zeuren: Orange Wines

We doen er nu heel tof en springerig over, maar toen wij 10 jaar geleden pas in de verte de term ‘natuurwijn’ hoorden fluisteren stond in het vooruitstrevende tweesterrenrestaurant Hibiscus in Lon...

Orange Wine: Oranje boven

De gevestigde wijndriehoek rood-wit-rosé moet inschikken. Langzaam maar zeker schemert er een nieuwe kleur door op het smaakpalet van de wijndrinker: oranje. Nu klinkt dat misschien als een modeversc...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.