Alle artikelen in de categorie:

La Douce France

De vakantie staat weer voor de deur. En de meesten van u weten al waar we naar toe gaan: oui, oui, naar Frankrijk.  Voor ons Nederlanders is dat namelijk nog steeds vakantieland nummer één. En eerl...

Rianne Ogink: Ik ben Rianne en ik ben....op zoek

Precies 10 maanden en elf dagen geleden schreef ik mijn eerste column voor De Grote Hamersma. De titel was: “ik ben Rianne en ik ben…”. Geen idee wat me te wachten zou staan, maar ik zat vol...

Rianne Ogink: Op z'n Frans

Laten we vooropstellen dat alle vooroordelen over Fransen honderd procent waar zijn. Ze klagen steen en been, zijn ongeduldig, in eerste instantie niet enorm hartelijk en hopeloos chauvinistisch. Daar...

Verdejo: Alle seinen op groenten

Ooit, in een verleden hier ver vandaan, schalde er een liedje door die thans ook al zo ouderwetse ether:  ‘‘Cha, cha, cha, wat zullen we eten..?’ ‘Cha, cha, cha, wie zal dat weten? Wie is de ...

Kleigoed en Hamerstuk #5

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Rianne Ogink: Impeccable oftewel "super"

Het leven met uitzicht op de wijngaarden en wonen op een château is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt. Maar voor die werkelijkheid moet keihard gebikkeld worden. Bloed, zweet en tranen zij...

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep

“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren. Het is zo’n moment dat je je schoude...

Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux

Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rechteroever. Het zi...

Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant

In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proeft alleen het geraamt...

Rianne Ogink: Mijn eigen wijngaard, prinses van de puinhoop

Van sportmanager en een kamertje op driehoog in Deventer naar een chateau in Bordeaux. Lang niet slecht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet letterlijk IN het prinsessenpaleis van Palmer woon, maar i...

Een echt bloeiend label

Op 22 april is het Earth Day, een dag in het teken van bescherming van moeder aarde. Het organic wijn merk B-Liv heeft daarom op elke B-Liv fles in de supermarkten van Jumbo een label van groeipapier ...

Rianne Ogink: Antivries in de wijngaard

Een lange nachtelijke wandeling, dikke wollen sokken en een knisperend haardvuurtje. Zo ziet mijn tweede nacht bij château Palmer eruit. Het ontbreekt hem alleen nog een aan een goede fles wijn, knap...

La Douce France

De vakantie staat weer voor de deur. En de meesten van u weten al waar we naar toe gaan: oui, oui, naar Frankrijk.  Voor ons Nederlanders is dat namelijk nog steeds vakantieland nummer één. En eerl...

Rianne Ogink: Ik ben Rianne en ik ben....op zoek

Precies 10 maanden en elf dagen geleden schreef ik mijn eerste column voor De Grote Hamersma. De titel was: “ik ben Rianne en ik ben…”. Geen idee wat me te wachten zou staan, maar ik zat vol...

Rianne Ogink: Op z'n Frans

Laten we vooropstellen dat alle vooroordelen over Fransen honderd procent waar zijn. Ze klagen steen en been, zijn ongeduldig, in eerste instantie niet enorm hartelijk en hopeloos chauvinistisch. Daar...

Verdejo: Alle seinen op groenten

Ooit, in een verleden hier ver vandaan, schalde er een liedje door die thans ook al zo ouderwetse ether:  ‘‘Cha, cha, cha, wat zullen we eten..?’ ‘Cha, cha, cha, wie zal dat weten? Wie is de ...

Kleigoed en Hamerstuk #5

Wijnschrijver Nicolaas Klei houdt van lekkere wijn. Wijnschrijver Harold Hamersma weet dat. Overigens is het omgekeerde ook het geval. Maar valt de wijn die Harold voor Nicolaas heeft uitgezocht eigen...

Rianne Ogink: Impeccable oftewel "super"

Het leven met uitzicht op de wijngaarden en wonen op een château is natuurlijk een droom die werkelijkheid wordt. Maar voor die werkelijkheid moet keihard gebikkeld worden. Bloed, zweet en tranen zij...

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep

“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren. Het is zo’n moment dat je je schoude...

Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux

Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rechteroever. Het zi...

Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant

In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proeft alleen het geraamt...

Rianne Ogink: Mijn eigen wijngaard, prinses van de puinhoop

Van sportmanager en een kamertje op driehoog in Deventer naar een chateau in Bordeaux. Lang niet slecht! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet letterlijk IN het prinsessenpaleis van Palmer woon, maar i...

Een echt bloeiend label

Op 22 april is het Earth Day, een dag in het teken van bescherming van moeder aarde. Het organic wijn merk B-Liv heeft daarom op elke B-Liv fles in de supermarkten van Jumbo een label van groeipapier ...

Rianne Ogink: Antivries in de wijngaard

Een lange nachtelijke wandeling, dikke wollen sokken en een knisperend haardvuurtje. Zo ziet mijn tweede nacht bij château Palmer eruit. Het ontbreekt hem alleen nog een aan een goede fles wijn, knap...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.