Alle artikelen in de categorie:

Van wijnafval naar chocolade reep

Het bedrijf WellVine heeft een manier ontwikkeld om Chardonnay-druivenafval te upcyclen naar een voedzaam superfoodproduct, geschikt voor zowel voedingsmiddelen als voedingssupplementen. Na 10 ja...

Ren je rot op kurk

SOLE een bedrijf wat schoenzolen maakt in Amerika heeft 130 miljoen wijnkurken verzameld om daar hoogwaardige inlegzolen van te maken. Onder de naam ReCORK worden de kurken gerecycled in SOLE’s ...

Rianne Ogink: Wijncultuur snuiven

Mijn nomaden bestaan komt bijna tot een eind. Twee weken geleden zijn we van Montpellier naar Dijon verkast en heb ik zowaar een eigen kamer met een groot bed. Deze luxe heb ik in maanden niet meer ge...

Moldavië heeft een groot (wijn) hart

Tijdens ProWein 2023 heeft de Moldavische wijnindustrie plannen onthuld voor een ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling, nieuwe wijngaarden, grotere capaciteit en technologische innovatie. Zoa...

Job Seuren: Een les in fouten maken

Ik mag mijzelf denk ik best omschrijven als een controlfreak, in ieder geval als het op mijn werk aankomt (de schoonmaak thuis is een ander verhaal). Het liefst doe ik alles zelf, dan weet ik in ieder...

Wat is Agriculture Biologique (AB)?

Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...

Bio-onlogisch?

Volgens het Franse biologische agentschap, Agence Bio (AB), zijn 448 Franse telers in 2022 gestopt met biologisch gecertificeerd zijn, terwijl 188 telers in 2020 waren gestopt. Het aantal telers dat b...

Rianne Ogink: Wijnhuis dramatiek

Ik schrijf deze blog vandaag vanuit een donker hoekje achter in het klaslokaal. Het is 09.00u in de ochtend en ik probeer de les over vins doux naturel te overleven zonder te kokhalzen. Een kater zoal...

Ontspannend oranje

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: What not to do in de horeca

Mensen die in de horeca werken hebben iets heel tegenstrijdigs. Gastvrijheid staat, hoe kan het ook anders, voorop. We maken de extra meters om een gast helemaal op het gemak te laten voelen, zijn ged...

Wat zit jij onder de wijn?

In Portugal heeft een biocosmetica-startup een lijn van 100 procent natuurlijke vochtinbrengende crèmes gecreëerd, OR genaamd. De handlotion en bodycrème zijn verrijkt met druivenpitolie van wijndr...

Rianne Ogink: Starstruck en bijna stotterend

Inmiddels zes maanden in Frankrijk en nog lang geen plannen om terug te komen. “Mis je Nederland dan niet?”. Toegegeven, soms verlang ik naar mijn vertrouwde Nederlandse thuisbasis, maar heimwee h...

Van wijnafval naar chocolade reep

Het bedrijf WellVine heeft een manier ontwikkeld om Chardonnay-druivenafval te upcyclen naar een voedzaam superfoodproduct, geschikt voor zowel voedingsmiddelen als voedingssupplementen. Na 10 ja...

Ren je rot op kurk

SOLE een bedrijf wat schoenzolen maakt in Amerika heeft 130 miljoen wijnkurken verzameld om daar hoogwaardige inlegzolen van te maken. Onder de naam ReCORK worden de kurken gerecycled in SOLE’s ...

Rianne Ogink: Wijncultuur snuiven

Mijn nomaden bestaan komt bijna tot een eind. Twee weken geleden zijn we van Montpellier naar Dijon verkast en heb ik zowaar een eigen kamer met een groot bed. Deze luxe heb ik in maanden niet meer ge...

Moldavië heeft een groot (wijn) hart

Tijdens ProWein 2023 heeft de Moldavische wijnindustrie plannen onthuld voor een ambitieus programma voor duurzame ontwikkeling, nieuwe wijngaarden, grotere capaciteit en technologische innovatie. Zoa...

Job Seuren: Een les in fouten maken

Ik mag mijzelf denk ik best omschrijven als een controlfreak, in ieder geval als het op mijn werk aankomt (de schoonmaak thuis is een ander verhaal). Het liefst doe ik alles zelf, dan weet ik in ieder...

Wat is Agriculture Biologique (AB)?

Agriculture Biologique (AB) is een Frans label voor biologische landbouw, opgericht in 1985. Het label is enkel van toepassing op voedingsproducten. Het label garandeert dat de productie op een milieu...

Bio-onlogisch?

Volgens het Franse biologische agentschap, Agence Bio (AB), zijn 448 Franse telers in 2022 gestopt met biologisch gecertificeerd zijn, terwijl 188 telers in 2020 waren gestopt. Het aantal telers dat b...

Rianne Ogink: Wijnhuis dramatiek

Ik schrijf deze blog vandaag vanuit een donker hoekje achter in het klaslokaal. Het is 09.00u in de ochtend en ik probeer de les over vins doux naturel te overleven zonder te kokhalzen. Een kater zoal...

Ontspannend oranje

Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met...

Job Seuren: What not to do in de horeca

Mensen die in de horeca werken hebben iets heel tegenstrijdigs. Gastvrijheid staat, hoe kan het ook anders, voorop. We maken de extra meters om een gast helemaal op het gemak te laten voelen, zijn ged...

Wat zit jij onder de wijn?

In Portugal heeft een biocosmetica-startup een lijn van 100 procent natuurlijke vochtinbrengende crèmes gecreëerd, OR genaamd. De handlotion en bodycrème zijn verrijkt met druivenpitolie van wijndr...

Rianne Ogink: Starstruck en bijna stotterend

Inmiddels zes maanden in Frankrijk en nog lang geen plannen om terug te komen. “Mis je Nederland dan niet?”. Toegegeven, soms verlang ik naar mijn vertrouwde Nederlandse thuisbasis, maar heimwee h...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.