Druif: dolcetto

Net als BARBERA de huiswijndruif van PIËMONTE. En wat daar over het huiswijngebruik werd verteld, geldt ook hier. De ware, in al z’n eenvoud, is zeldzaam. En het is wel zeker dat ze die zelf opdrinken, want het bloed van een Piëmontees bestaat voor zeker vijftig procent uit dolcetto. Over de druif zelf is verder weinig spannends te vertellen; dat GALET tegen de oppositie in volhoudt dat dolcetto dezelfde is als DOUCE NOIR uit Frankrijk, daar gaat u niet rechtop van zitten. En de onoverzichtelijke verwarring of verwisseling met de CHARBONO is al bij de BONARDA verteld. Dolcetto is een Piemontese druif, voor het eerst genoemd in 1593, dat is het enige dat zeker is. Tijd voor KURKENTREKKER en GLAS. Tijd voor een dolcettotransfusie.

Bekijk hier de goed scorende 'dolcetto' wijnen.

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.