Druif: frappato

Frappato wordt voor ’t eerst schriftelijk vermeld in 1760, als zijnde een druif in Vittoria in Ragusa, een provincie in zuidelijk SICILIË. Hij is familie van diverse andere minder bekende Italiaanse druiven, maar ook van SANGIOVESE. Als je het goed doet, kun je er wijn van maken vol vrolijk rood fruit, dartele zuren, tabak, kruiden... Bijna zo licht van kleur als rosé, maar pittiger van smaak. Gekoeld nog lekkerder. Wie van lichtvoetige wijn en obscure druivensoorten houdt, moet er zeker eens kennis mee maken. Wie niet van lichtvoetige wijn en obscure druivensoorten houdt, helemaal.

Nicolaas Klei - Wijnwijs van A tot Z

Bekijk hier de goed scorende 'frappato' wijnen.

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.