Corvina

Corvina veronese! Dat klinkt als een geweldig Italiaans streekgerecht – dat op je bord toch weer spaghetti met tomatensaus uit blik blijkt. Dit is dan een druif, maar bord en glas lijken in dit opzicht op elkaar. Corvina is de druif voor ravioli uit blik. Corvina is de druif van VALPOLICELLA. Lees maar in een oude Supermarktwijngids hoe dat kan smaken. Limonade van ouwe dweilen.

Goed, het is niet helemaal de schuld van de corvina. Volgens de appellationregels moet de wijnboer corvina mengen met minstens dertig procent RONDINELLA en cruina. Terwijl corvina de druif is die valpolicella kleur en kracht en kersenfruitigheid kan geven. Kleur, volgens GALET, en verder niet veel. Gelukkig blijken er altijd weer uitzonderingen op de boekenwijsheid van die wijnschrijvers.

Nicolaas Klei - Wijnwijs van A tot Z

De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
Een nieuwe loot aan de certificeringsboom: ROC
Op dit moment hét hotste item in de landbouw is de regeneratieve stijl, met een positief effect op de omgeving. Met minimale bodemverstoring, minimaal gebruik van chemische middele....
Niels van Laatum: Alcohol en suiker, kan het een ietsje minder?
Als auteur van het boek Natuurwijn, een helder verhaal over troebele wijn heb ik mij verdiept in de wereld van wijnen die gemaakt zijn met minimaal ingrijpen: low-intervention wine....