Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw kookboek geschreven, Met Mes en Stokjes. En laat daar nou toevallig een gerecht in staan waarbij deze heel goed past.

Hun schelpjes à la Sea Salt Saloon combineert namelijk geweldig met het elegante, licht-romige en gulle van dit Zuid-Franse wit.



Ingrediënten

scheut zonnebloemolie
500 g vongole of kokkels, schoongespoeld
100 ml pernod of pastis
20 g boter
100 ml slagroom, ongeklopt
1 Spaanse peper, in dunne ringetjes gesneden
zeezout
stokbrood of ciabatta

Voor de kruidenpasta 

1 wortel, grofgesneden
1⁄2 ui, grofgesneden
1⁄2 prei, grofgesneden
1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden
1⁄4 venkel, grofgesneden
3 tenen knoflook
1⁄2 Spaanse peper, grofgesneden
4 el dragon, grofgesneden
4 el dille, grofgesneden
4 el bladselderij, grofgesneden
4 el platte peterselie, grofgesneden
4 el kervel, grofgesneden

Benodigdheden

keukenmachine

Bereiding

Maal alle ingrediënten voor de kruidenpasta fijn in de keukenmachine. Schep de pasta in een kom. 

Verwarm de zonnebloemolie in een pan
en voeg de schelpjes toe, hussel goed om. Schenk de pernod of pastis erbij en laat alles 5 minuten op het vuur staan totdat
de schelpjes opengaan. Voeg de boter, 2 eetlepels van de kruidenpasta, de slagroom en het pepertje toe en laat nog eens 2 minuten pruttelen totdat de saus iets dikker is. Breng op smaak met wat zeezout. 

Schep de schelpjes en de saus in een schaal en serveer het brood erbij. 

Meer informatie over Montaignan:

website - instagram - facebook - linkedin

Alle artikelen in de categorie:

Voorjaarswijnen

Het voorjaar zit in de lucht. Terrassen worden uitgerold. Balkons worden weer afgestoft. Voor caravans, zomerhuisjes en plezierjachten is het gedaan met de rust. De hoezen gaan van de barbecues af. En...

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

Sudderlapjes, wat drinken we erbij?

Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...

Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.