Montaignan weet wat lekker is

Vorig jaar vroeg Montaignan aan een aantal professionele lekkerbekken wat volgens hen goed zou passen bij hun Pays d’Oc syrah, chardonnay en rosé. Daarvoor stapten zij binnen bij drie Amsterdamse restaurants die de Franse keuken hoog in het vaandel hebben. In Le Garage, Auberge Jean & Marie en Oud-Zuid vroegen ze destijds aan de chef-kok van dienst een bijpassend gerecht te bedenken en te bereiden.

Dit keer is Montaignan met hun wijnen de grens over gegaan: alleen wat de keuken betreft overigens. Tijdens dit uitstapje dienden zij bij koks tevens kookboekenschrijvers van naam en faam hetzelfde verzoek in. Aldus gingen Julius Jaspers, Judith Cyrus en het echtpaar Mascha Lammes-Ronald Giphart en maakten zij een naadloos aansluitend gerecht uit hun nieuwe kookboek. Het resultaat vind je hier, inclusief de recepten, zodat je deze ook thuis kunt maken.

Syrah en sateh daging

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ Atlas. 

Daaruit maakt hij zijn kijk op rundersaté, sateh daging. Omdat hij vindt dat het sappige, wat peperige van dit Zuid-Franse rood er zo mooi bij combineert.

naar het recept >

Rosé en tjiem tjiem kip

Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft zij ook een geweldig kookboek geschreven, Paramaribo.

Daaruit maakt zij tjiem tjiem kip. Omdat zij vindt dat het fruitige, kruidige, verfrissende en dorstlessende van deze Zuid-Franse rosé er zo mooi bij combineert.

naar het recept >

Chardonnay en schelpjes à la Sea Salt Saloon

Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook samen net een nieuw kookboek geschreven, Met Mes en Stokjes. En laat daar nou toevallig een gerecht in staan waarbij deze heel goed past.

Hun schelpjes à la Sea Salt Saloon combineert namelijk geweldig met het elegante, licht-romige en gulle van dit Zuid-Franse wit.

naar het recept >

Meer informatie over Montaignan:

website - instagram - facebook - linkedin

Alle artikelen in de categorie:

Nasi, wat drinken we erbij?

Door met de resultaten van het VK-avondeetonderzoek. Op drie: rijst. En voordat je dan, zoals ik, meteen denkt ‘dat hoort toch bij de curry?’, ook een categorie, dan lees je dat het vooral gaat om...

Sudderlapjes, wat drinken we erbij?

Op twee in het Volkskrant avondeetonderzoek stond de oude vertrouwde ‘avg’, aardappelen-vlees-groente. Maar dat is niet één gerecht, dat zijn er tien-, zo niet honderdtallen. De wijn erbij hangt...

Pasta met ‘rode saus’, wat drinken we erbij?

Beloofd is beloofd, we komen terug op het avondeetonderzoek van de Volkskrant. Waaruit bleek dat pasta de avg, aardappelen-vlees-groenten, heeft verdrongen. Vandaag daarom wijn bij de Italiaanse deegw...

Montaignan weet wat lekker is

Vorig jaar vroeg Montaignan aan een aantal professionele lekkerbekken wat volgens hen goed zou passen bij hun Pays d’Oc syrah, chardonnay en rosé. Daarvoor stapten zij binnen bij drie Amsterdamse r...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.