Agroforestry

Groenvoorzieningen

Agroforestry, of de "integratie van bomen en struiken in de landbouw", brengt een groot aantal ecologische, sociale en economische voordelen met zich mee. Agroforestry op wijngaarden "is bijna net zo oud als wijnmaken", zoals bijvoorbeeld Arbusta, het gebruik van bomen als levende hekjes, dateert uit de oude Romeinse tijd.

De voordelen zijn meer vogels in de wijngaard die zorgen voor biologische ongediertebestrijding, heggen die extreme temperaturen temperen en wijnstokken beschermen tegen harde wind, bomen die fungeren als koolstofputten en zorgen voor bladbedekking, verbeterde bodemstructuur en waterretentie, en nog veel meer.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....