Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met handtekening te koop en wel hier. Zo ook zijn schilderijen. Aan lezers van De Grote Hamersma geeft hij daarop zelfs een korting van 15%.

Best in Bayern

Het was op wijnreizen door Franken, het belangrijkste wijngebied van Bayern dat ik ontdekte hoe lekker Müller-Thurgau kan zijn. Zowel tijdens een plukkerslunch met brood en allerlei soorten worst, als bij zoetwatervis. De betere soorten smaken welhaast mineralig en naar frisse citrus, met nog iets druivigs, en geuren enigszins floraal. Vrijwel altijd worden ze gepresenteerd in een markante, platte ronde fles, Bocksbeutel gedoopt.

(Silhouet in Bayern, 2020)

Bekijk alle schilderijen op de overzichtspagina van Hubrecht Duijker - Vinpressions.

    

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....