Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met handtekening te koop en wel hier. Zo ook zijn schilderijen. Aan lezers van De Grote Hamersma geeft hij daarop zelfs een korting van 15%.

Best in Bayern

Het was op wijnreizen door Franken, het belangrijkste wijngebied van Bayern dat ik ontdekte hoe lekker Müller-Thurgau kan zijn. Zowel tijdens een plukkerslunch met brood en allerlei soorten worst, als bij zoetwatervis. De betere soorten smaken welhaast mineralig en naar frisse citrus, met nog iets druivigs, en geuren enigszins floraal. Vrijwel altijd worden ze gepresenteerd in een markante, platte ronde fles, Bocksbeutel gedoopt.

(Silhouet in Bayern, 2020)

Bekijk alle schilderijen op de overzichtspagina van Hubrecht Duijker - Vinpressions.

    

Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft....
Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook....
Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft z....