Groenvoorzieningen

Betere Bordeaux in een melkpak?

In de strijd om een beter wijnmilieu wordt één aspect nog wel eens over het hoofd gezien. De verpakking. De sluitpost in verduurzaming, zo lijkt het. Maar niet bij iedereen. Château Rollan de By (Médoc) stapt binnenkort over op karton in plaats van glas. Dan weegt 750 ml wijn plus verpakking ineens nog maar 810 gram. En dat is een stuk voordeliger voor het transport, maar ook interessant voor luchtvaartmaatschappijen. Verder richt het Bordeauxse wijndomein zich op een jongere generatie wijndrinker en de horeca. De pakken hebben namelijk een kraantje en zijn even groot als de standaard fles. Dus die passen daar eenvoudig tussen. Makkelijk, slim, verstandig.

Eigenaar Jean Guyon begon 20 jaar geleden al met drieliterverpakkingen bag-in-box, voor zijn ‘simpele’ wijnen. Ook het hoger segment haalt hij nu uit de fles. Misschien zelfs zijn paradepaardje, de Château Haut-Condissas, die al gauw zo’n vijf tientjes kost. Zou jij?

Bron: Vitisphere

Bekijk alle verzamelde Groenvoorzieningen hier

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....