Groenvoorzieningen

Bio blijft hard doorgroeien in Frankrijk

In 2020 was ‘al’ 17 procent van alle wijngaarden in Frankrijk biologisch. Als we ervan uitgaan dat dit wijnbedrijven zijn die dat gecertificeerd doen, want het zijn de officiële cijfers van Agence Bio France, ligt het werkelijke cijfer waarschijnlijk hoger. Er zijn wijnmakers die biologisch of biodynamisch werken zonder keurmerk, simpelweg omdat ze geen trek hebben in de administratieve rompslomp en bijbehorende kosten. 

Hoe dan ook steeg het aantal biowijnboeren met 22 procent in een jaar en dat is stevig. Die trend zet ongetwijfeld door, zeker aangezien 42 procent van de Franse wijngaarden in 2020 ‘en conversion’ was: in de overgang naar bio. Dus het is afwachten wat de meest recente cijfers gaan doen.

Momenteel is Occitanië (Zuidwest-Frankrijk) met 37 procent de grootste biologische wijnbouwregio van het land. Naar verwachting is Frankrijk in 2023 met 4,6 miljoen hectoliter de grootste biologische wijnproducent ter wereld.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
Van het glas af
De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton.
Niels van Laatum: Water of wijn?
Nu hebben wij regelmatig dorst, de natuur heeft nog veel meer dorst. Droogte is een groot probleem en dat grote probleem wordt nog groter. Daar heeft de landbouw last van en dus oo....