Groenvoorzieningen

Chili lanceert duurzaamste wijn van Nederland: B-Liv

Aan alles is gedacht. Begin april lanceerde een nieuw Chileens wijnmerk de meest duurzame wijn die er in Nederland te krijgen is - zo luidt de claim-to-fame van B-Liv. Op alle fronten is er gewerkt aan een zo laag mogelijke impact op het milieu.

De wijn is biologisch, dus geen chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard - en vegan! Er zijn geen capsules, wél composteerbare kurken, de etiketten zijn van gerecycled papier, bedrukt met milieuvriendelijke inkt en de fles is gemaakt van het meest lichte glas dat er is.

De wijn wordt gebotteld in Chili dus elke gram telt wanneer de flessen per containerschip onze kant op komen. Of dat wel duurzaam is, transport per schip? Omgerekend is de ‘carbon footprint’ lager dan bij transport over land, meldt de producent.

De wijnen van B-Liv liggen vooralsnog in vier smaken - twee rode, een rosé en een witte - voor 6,79 bij Jumbo in de winkel: B-honest, B-balance, B-lieve.


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....