Groenvoorzieningen

Chili lanceert duurzaamste wijn van Nederland: B-Liv

Aan alles is gedacht. Begin april lanceerde een nieuw Chileens wijnmerk de meest duurzame wijn die er in Nederland te krijgen is - zo luidt de claim-to-fame van B-Liv. Op alle fronten is er gewerkt aan een zo laag mogelijke impact op het milieu.

De wijn is biologisch, dus geen chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard - en vegan! Er zijn geen capsules, wél composteerbare kurken, de etiketten zijn van gerecycled papier, bedrukt met milieuvriendelijke inkt en de fles is gemaakt van het meest lichte glas dat er is.

De wijn wordt gebotteld in Chili dus elke gram telt wanneer de flessen per containerschip onze kant op komen. Of dat wel duurzaam is, transport per schip? Omgerekend is de ‘carbon footprint’ lager dan bij transport over land, meldt de producent.

De wijnen van B-Liv liggen vooralsnog in vier smaken - twee rode, een rosé en een witte - voor 6,79 bij Jumbo in de winkel: B-honest, B-balance, B-lieve.


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
Van het glas af
De roep om alternatieve wijnverpakkingen voor de goede oude fles groeit en HEMA geeft antwoord met… karton.
Niels van Laatum: Water of wijn?
Nu hebben wij regelmatig dorst, de natuur heeft nog veel meer dorst. Droogte is een groot probleem en dat grote probleem wordt nog groter. Daar heeft de landbouw last van en dus oo....