Deze wijn redt de zee

Groenvoorzieningen

Althans, zo claimt The Hidden Sea, een Australische wijnproducent uit het het zuiden van het land der tegenvoeters. Ze hebben zich aangesloten bij het ReSea-project, een Deens initiatief om plastic uit rivieren en oceanen te verwijderen. Hoe het werkt: Voor elke verkochte fles vissen ze 10 plastic flessen uit de oceaan, of het equivalent daarvan in gewicht aan plastic. Klinkt als een goede deal. Sinds juli 2021 staat de teller op bijna 16,3 miljoen opgehaalde flessen. 

De wijnen zijn er in de bekende verschijningsvormen pinot grigio, sauvignon blanc en chardonnay voor wit - shiraz en een GSM’etje voor rood. Ook een rosé in een verrassende blend van shiraz, cabernet sauvignon en chardonnay. De flessen en de verpakking zien er likkebaardend lekker uit en het verhaal staat als een huis. In Nederland zijn de flessen nog niet in de winkel gesignaleerd - Denemarken, Zweden en het VK lopen voorop.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....