Groenvoorzieningen

Geen wijn maar molotovcocktails

Het kon niet uitblijven, nieuws uit Oekraïne. De invasie door de Russen noodt iedereen tot drastische maatregelen. Wijnmakers zijn gestopt met het bottelen van wijn, maar vullen hun flessen met benzine. De molotovcocktail is nu de meest bestelde ‘cuvée’. Sowieso is alcohol in de ban, zodat de bevolking naar eigen zeggen ‘nuchter haar vrijheid kan beschermen’.

Het zijn niet alleen wapens, verschillende wijnbedrijven hebben programma’s opgezet voor humanitaire hulp en het leveren van goederen en medicijnen. Ook niet-Oekraïense wijnmakers dragen bij. Bekende namen als Antinori, Vega Sicilia, Rothschild, Drouhin, Torres, Müller, Perrin en Symington stortten gezamenlijk 25 duizend euro aan het Rode Kruis.

Victoria Agromakova, CEO van VIA-Group LLC/ Wine and Spirits Ukraine verklaart: ‘Ik zou heel graag meer willen vertellen over wijn maken in Oekraïne, maar pas na onze overwinning!’ Hoe groen dit nieuws is? Meng de kleuren van de Oekraïense vlag maar eens, tipte heer Hamersma himself. Waarvan akte.


Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....