Als hommage aan Hubrecht publiceren wij regelmatig een nieuwe ‘vinpressie’, een tekstminiatuur over een wijn vergezeld door een bijpassend schilderij van zijn hand. Vanzelfsprekend is het boek met handtekening te koop en wel hier. Zo ook zijn schilderijen. Aan lezers van De Grote Hamersma geeft hij daarop zelfs een korting van 15%.

Een frisse neus

Zo je een frisse neus kunt halen met een strandwandeling, zo kun je dat ook met Beaujolais. In rode vorm ruikt en smaakt deze altijd fris. Hetgeen vooral te danken is aan het enige druivenras waarvan Beaujolais kan worden gemaakt, gamay. Naast frisheid is er bovendien fruit, ladingen fruit. Van rode en/of zwarte vruchtjes. Frisse reuzen, het beste van Beaujolais, zijn de tien crus, waaronder Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon en Moulin-à-Vent.

(I’m such a lonely dog, bij Wijk aan Zee, 2018)

Bekijk alle schilderijen op de overzichtspagina van Hubrecht Duijker - Vinpressions.

De Grote Hamersma Online Wijn-Spijscursus
Leer welke wijn smaakt bij welk gerecht. Pak kurkentrekker en mes en vork en maak een ‘studiereis’ door de wereld van wijn en spijs. Leer in ‘gewone mensentaal’ over de negen popul....
De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
Druif uit de oudheid redt de toekomst
Volgens een reportage van National Geographic herontdekken wijnboeren over de hele wereld een oude - en zeer klimaatvriendelijke - druivensoort, misón genaamd. Deze druif variëteit....