Je favoriete Beaujolais eerder in het schap?

Groenvoorzieningen

Na een relatief normaal eerste kwartaal schoot ook in de Beaujolais-regio in mei de temperatuur omhoog. Drie graden boven het maandelijks gemiddelde. Sinds 1992 het op twee na vroegste jaar dat de druivenstokken begonnen te bloeien. Ook had de streek last van hagel, eerder in het seizoen, maar die viel gelukkig vóór de knoppen aan de planten kwamen. 

Hoe dan ook, de oogst van 2022 verwachten ze in Beaujolais al in augustus en niet zoals ze gewend waren, in september. De Franse prefectuur zet gebruikelijk het sein op groen met de administratieve publicatie van de ‘ban des vendanges’: de toelating om de druiven te oogsten. Dat is meestal 100 dagen na de bloeitijd van de wijnstokken, maar alleen als de druiven rijp genoeg zijn. Niettemin vertellen deskundigen dat de druiven, hoe klein ze nu ook nog zijn, er gezond bij staan. Dat door de warmte alles net even wat sneller gaat, wen er maar aan. Maar wie weet liggen de flessen ook wat eerder in het schap. 

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

De Grote Hamersma Online Wijn-Spijscursus
Leer welke wijn smaakt bij welk gerecht. Pak kurkentrekker en mes en vork en maak een ‘studiereis’ door de wereld van wijn en spijs. Leer in ‘gewone mensentaal’ over de negen popul....
De Grote Hamersma Online Wijncursus
Vergroot je wijnkennis en haal je officiële Wijnproefessional-diploma. Nu tijdelijk met gratis Mezzacorona Airtender pakket twv € 14,99. Geen vooropleiding vereist: alleen lekkere....
's Werelds grootste biologische wijnbouwareaal?
Met 159.868 hectare claimt Frankrijk de titel 's werelds grootste biologische wijnbouwareaal. Spanje en Italië blijven echter niet ver achter.