Bourguignon van paddenstoelen

Exclusief recept van Julius Jaspers

Voor 3 personen

Ingrediënten

4 portobello's, in 4-en
250 g champignons, doormidden
3 bospeen, gesneden
1 rode ui, in blokjes
1 tl komijnpoeder
1/4 tl pimentpoeder
3 el zonnebloem olie
200 ml rode wijn
1 el sojasaus
1 el esdoornsiroop
3 el tomatenpuree
500 ml groentebouillon
2 blaadjes laurier
1 el allesbinder
3 takjes platte peterselie, gesneden
grofgemalen peper

Bereidingswijze

1. Meng paddenstoelen, wortel, ui, komijn, piment, zonnebloemolie en zout en peper en schuif alles in een stoofpan een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.
2. Zet de stoofpan uit de oven op het vuur, blus de groentes af met wijn, breng aan de kook en laat 5 minuten indampen.
3. Voeg sojasaus, esdoornsiroop, tomatenpuree, groentebouillon en laurier toe, breng opnieuw aan de kook en laat een kwartier garen/indampen.
4. Bindt de bourguignon met wat allesbinder en laat nog even koken en indikken.
5. Meng met peterselie en breng op smaak met peper.

LET OP MET ZOUT
De boel komt zonder zout ook al behoorlijk op smaak.

Alle artikelen in de categorie:

Wanneer en waarom moet je wijn karafferen?

Karafferen is niet alleen een ritueel voor wijnsnobs. Het heeft nut – als je weet wanneer. Karafferen helpt bij: Gebruik een brede karaf voor jonge wijnen (veel contact met zuurstof), en een smalle ...

Op welke temperatuur serveer je wijn?

Wijn smaakt anders afhankelijk van de temperatuur. Te warm? Log en alcoholisch. Te koud? Smaken verdwijnen. Vuistregels voor serveertemperatuur: Zet rode wijn dus niet standaard op kamertemperatuur. D...

Wijn bewaren: Hoe bewaar je wijn op de juiste manier?

Wijn bewaren? De plek waar je wijn bewaart, maakt het verschil tussen genieten en teleurstelling. Wijn houdt van rust, duisternis en constante temperatuur. Tips voor het bewaren van wijn: Waarom zou j...

Bourguignon van paddenstoelen

Exclusief recept van Julius Jaspers Voor 3 personen Ingrediënten 4 portobello’s, in 4-en250 g champignons, doormidden3 bospeen, gesneden1 rode ui, in blokjes1 tl komijnpoeder1/4 tl pimentpoeder...

Sluiten ×

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste top 5, actuele supermarkt vondsten, aanbiedingen en favorieten van De Grote Hamersma! Met informatie, trends en tips over de beste wijnen op de Nederlandse schappen.