Recept voor sateh daging bij syrah

Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft gemaakt, De BBQ Atlas.

Daaruit maakt hij zijn kijk op rundersaté, sateh daging. Omdat hij vindt dat het sappige, wat peperige van dit Zuid-Franse rood er zo mooi bij combineert.

Ingrediënten 

sweet soy*
2 el ketjap manis
2 tenen knoflook, gehakt
1 cm gember, geraspt
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1/2 tl cayennepeper
1 tl vissaus

*sweet soy
100 g sjalot, gesnipperd
4 el rijstolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 rawit (bird’s eye chili), fijngesneden
3 el pinda’s, fijngehakt
100 ml ketjap manis
limoensap

Bereiding

Fruit de sjalot goudgeel in de rijstolie. Voeg de knoflook toe, bak even door en passeer door een zeef. Vang de olie op en bewaar voor een andere toepassing.

Vijzel of maal de sjalot en knoflook fijn met de chili en pinda’s. Voeg de ketjap toe en breng op smaak met limoensap.

1. Meng de olie van de sweet soy met de ketjap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, cayennepeper en vissaus tot een marinade.
2. Marineer het vlees 6 uur in de marinade in de koeling, laat uitlekken en rijg aan de bamboespiesjes. Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, daardoor verbranden ze iets minder snel. Ke kunt natuurlijk ook rvs-spiesjes nemen.
3. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte (heet|250 °C|3).
4. Schroei het vlees rondom dicht en gaar tot de gewenste kerntemperatuur (50 °C voor rosé, wat best mag met diamanthaas).
5. Serveer met de sweet soy.

Meer informatie over Montaignan:
website - instagram - facebook - linkedin

medium Wit
30 januari 2021
Montaignan
Chardonnay 2020
- Pays d’Oc
'Chardonnay met een ambitie die verder reikt dan slechts een oppervlakkig dorstlessertje te zijn' noteerden we over het oogstjaar 2018 toen we voor het eerste kennismaakten met Montaignan. In ieder....

Te koop bij Jumbo

€ 5,99
vol Rood
27 maart 2021
Montaignan
Syrah 2020
- Pays d’Oc
Montaignan proeven we al voor het derde jaar op rij. En bergopwaarts lijkt het motto. Ook dit keer weer is het een lekkere juicy syrah met veel rood fruit, zon....

Te koop bij Jumbo

€ 5,99
medium Rosé
30 januari 2021
Montaignan
Cinsault-Merlot 2020
- Pays d’Oc
Vorig oogstjaar ging de kwaliteit - indachtig de naam -  bergopwaarts. Het rode fruit verzorgder en gesoigneerder. Onthaarde framboosjes, onthaaste aardbei, een kordate kers. Een snufje kruiderij, een schuchter sinaasappelmarmelade....

Te koop bij Jumbo

€ 5,99

Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft z....
Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook....
Montaignan weet wat lekker is
Vorig jaar vroeg Montaignan aan een aantal professionele lekkerbekken wat volgens hen goed zou passen bij hun Pays d’Oc syrah, chardonnay en rosé. Daarvoor stapten zij binnen bij d....
Recept voor côte de boeuf bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een cote de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waa....
Recept voor harder bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus,....
Recept voor rode mul bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete vi....