Natuurwijn, geen modeverschijnsel

Groenvoorzieningen

Natuurwijn wordt niet langer gezien als een modeverschijnsel. Naarmate de kwaliteit is verbeterd, bieden een groeiend aantal restaurants en retailers nu op zijn minst een paar sinaasappelwijnen, Pet Nats en zero-SO2-voorbeelden aan. Mocht je je alvast willen opwarmen voor de eerder genoemde lezing van Niels van Laatum. De la Dive Bouteille-beurs in Saumur in de Loire beweert het grootste natuurlijke wijnevenement ter wereld te zijn en toont wijnen uit Frankrijk en elders. Zoals ze terecht zeggen. Het event vindt plaats op 5 en 6 februari.

Bekijk hier alle verzamelde Groenvoorzieningen

Rianne Ogink: Handenvol biodynamische koeienpoep
“Some career choices led me to this”. Dat is wat ik dacht toen ik op een blauwe maandag gefermenteerde schijt uit 132 opgegraven koehoorns stond te peuteren.
Rianne Ogink: Een primeur in Bordeaux
Even voor een dagje geen student, maar weer als sommelier op pad. Heerlijk was het! Met het team van wijnkoperij Okhuysen mocht ik de fameuze ‘en primeur’ wijnen proeven op de rech....
Job Seuren: De invloed van geur in een restaurant
In de eerste les van elke basiscursus wijn leer je een ding als eerste: proeven doe je met je neus. Ben je verkouden en je ruikt niks heb je ook niks aan wijnproeven, want je proef....