Wijnproeverij: Frankrijk

13 jul., 2020

De gehele proeverij staat in het teken van Frankrijk! Geproefd worden de Chardonnay van Fat Bastard, de Grain de Gris Rosé van Listel, de Pinot Blanc van Cave de Beblenheim, de Beaujolais-Villages van Georges Duboeuf en de Crémant de Bourgogne Brut van Antonin Rodet. Allemaal verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

Daarnaast veel informatie waaronder antwoord op de vraag of Frankrijk het het grootste wijnproducerende land ter wereld is, of  Rosé oorspronkelijk uit Marseille komt, heet Pinot Blanc Grauburgunder in het Duits en wat is Crémant nu eigenlijk tov Champagne? 

Het zijn opnames onze online live wijnproeverij van 18 juli 2020. Je kunt hem gerust terugkijken en alsnog meeproeven. Deze proeverij werd overigens mede mogelijke gemaakt door Albert Heijn. Veel kijk plezier.

Wat heb je nodig? 

Een telefoon, tablet of computer.

Eventueel, als je mee wilt proeven:

medium Wit
28 mei 2020
Fat bastard
Chardonnay 2020
- Pays d’Oc
De Fat Bastard is bij de Weight Watchers langs geweest en is wat slanker en beweeglijker te voorschijn gekomen. Vief wit fruit, een partje perzik, rijpe appel en wat kwieke....

Te koop bij Albert Heijn

€ 5,99
vol Rood
19 mei 2020
Georges Duboeuf
Beaujolais-Villages 2018
Sterwijn
- Beaujolais
Aardbeien! Dikke framboos! Plus een verdwaalde braam en tipsy blauwe bes. Kortom, lekkere volfruitige Beau-Villages 2018, die zich daarmee direct onderscheidt van de 2017.  Deze Beaujolais wordt gemaakt van druiven die groeien rondom....

Te koop bij Albert Heijn

€ 6,99