Recept voor côte de boeuf bij syrah


Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een côte de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waarom? Omdat het sappige, wat peperige van de Zuid-Franse syrah er zo mooi bij combineert. En het leuke is dat je dit gerecht ook thuis kunt maken, hier het recept met daaronder de bijbehorende video:


Béarnaisesaus ingredienten

1 deel dragonazijn
1 deel eigeel
2 delen gesmolten boter
Verse dragon en zout

Béarnaisesaus bereiding

Dragonazijn au bain-marie verwarmen in metalen kom, eigeel en gesmolten boter er langzaam doorheen kloppen tot kwarkdikte (lobbig), voor het serveren nog wat gehakte dragon erdoor roeren. Op smaak maken met zout.

Côte de Boeuf ingredienten

Côte de Boeuf van 5 cm dik, ongeveer 750 gr (voor 2 personen)

Côte de Boeuf bereiding

Het vlees aan beide zijden goed zouten. De bbq (of grill pan/koekenpan) goed heet laten worden. Beide kanten van het vlees op hoge temperatuur mooi bruin aanbakken, ongeveer 2 minuten per kant. Dan het vlees In de oven verder garen tot een kerntemperatuur van 37 graden. Vlees uit de oven nemen en verpakken in aluminiumfolie. Verder laten rusten, waarbij de kerntemperatuur tot 45 graden oploopt (voor medium/rare).

Groenten naar keuze, bijvoorbeeld groene asperges, haricots verts, spitskool, bietjes, bospeen. En altijd lekker met in de roomboter gebakken aardappels.

Judith Cyrus: Recept voor tjiem tjiem kip bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Judith Cyrus. Behalve dat zij kok is, zelfs nog in de keuken heeft gestaan bij niemand minder dan Yotam Ottolenghi heeft z....
Mascha Lammes en Ronald Giphart: Recept voor schelpjes à la Sea Salt Saloon bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Mascha Lammes en Ronald Giphart. Los van het feit dat zij zelf erg houden van wit met wat meer vulling hebben ze ook....
Julius Jaspers: Recept voor sateh daging bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Julius Jaspers. Inderdaad, wie kent ‘m niet? Maar wat je misschien nog niet wist is dat hij net een nieuw kookboek heeft....
Recept voor côte de boeuf bij syrah
Montaignan heeft een fles van hun syrah laten bezorgen bij Auberge Jean & Marie en chef-kok Thomas gevraagd zijn trots, een cote de boeuf met Béarnaisesaus er bij te maken. Waa....
Recept voor harder bij chardonnay
Montaignan heeft een fles van hun chardonnay laten bezorgen bij Le Garage en chef-kok Philip Schuring gevraagd er een bijpassend gerecht bij te maken. Het werd harder met octopus,....
Recept voor rode mul bij rosé
Montaignan heeft een fles van hun rosé laten bezorgen bij Oud-Zuid. Daar hebben ze chef-kok Ralph Woerde gevraagd om er een passend gerecht bij te maken. Het werd zijn favoriete vi....