Recept voor tapas bij garnacha blanca

Wat serveren we bij de blanca van de garnachadruif die solo optreedt in het wit van Marqués de Montañana?

Aan wie kunnen we dat  beter vragen dan aan Paco zelf, die is niet alleen officieel ‘cortador’ (zodoende weet hij niet alleen alles van pata negra en jamon serrano) maar ook hoe je deze precies moet snijden. Da’s een vak apart. Hij serveerde verschillende tapas.

Pacomer in de Amsterdamse Pijp, vlak achter de Albert Cuypmarkt, is een van de oudste Spaanse delicatessenwinkels van Nederland.

Al bijna dertig jaar ís dit de culinaire hotspot waar lekkerbekken uit heel Nederland heerlijkheden halen als croquetas, empanadas, pata negra, tortilla de patatas, ansjovis, chorizo, salcichón…

De tapas

Hamkroketjes en kabeljauw kroketjes (croquetas de jamón y bacalao)
Jamón iberico bellota, handgesneden
Pimientos de padrón
Boquerones en vinagre
Pan con alioli
Chorizo frito al vino blanco

De wijn

wine-score-star
Wit 2 juni 2021
Marqués de Montañana
Macabeo Garnacha Blanca 'Selección Especial' 2020
- Calatayud
Wijn die vernoemd is naar Montañana, een stadje in de buurt van Zaragoza waar, naar verluidt (altijd een dankbare bron),...

Te koop bij Jumbo

€ 8,49

Recept voor varkenswang bij garnacha tinto
Wat te eten bij de garnacha tinto? Paco maakte "Carilleras de cerdo ibérico con mousse de puré de patatas a la trufa" oftewel varkenswang van het iberisch varken met aardappel truf....
Zo goed is Calatayud
Welkom in het noorden van Spanje. Net over en achter de Pyreneeën vinden we het grote Aragón, in de Middeleeuwen nota bene een heus koninkrijk. En weliswaar zijn we net de grens ov....
Recept voor tapas bij garnacha blanca
Wat serveert Paco, van Pacomer in de Amsterdamse Pijp, bij de blanca van de garnachadruif die solo optreedt in het wit van Marqués de Montañana?